Svi se pitaju koji klub će preuzeti Nagelsmann, a on fotografijom šokirao javnost

Ima potpuno drugi plan

Svi se pitaju koji klub će preuzeti Nagelsmann, a on fotografijom šokirao javnost

E. Čaušević

Julian Nagelsmann dobio je neočekivano otkaz u Bayernu krajem marta ove godine i sada se nestrpljivo čeka njegova odluka gdje će nastaviti karijeru, no čini se da mladi njemački stručnjak ima potpuno drugačije planove.

Nagelsmann je prije dvije godine stigao na klupu Bayerna nakon što je postigao dogovor s Hasanom Salihamidžićem i Oliverom Kahnom, a upravo ovaj dvojac je prije četiri mjeseca odlučio da mu uruči otkaz.

Odluka Salihamidžića i Kahna pokazala se kao veliki promašaj, a na kraju su i oni platili cijenu jer im je Bayern uručio otkaze na kraju sezone.

Što se tiče Nagelsmanna on je još uvijek bez kluba iako se uveliko povezivao s Tottenhamom i Chelseajem. No, do dogovora nije došlo i očito je da se Nagelsmannu baš i ne žuri s povratkom na trenersku klupu.

Ovaj 36-godišnji stručnjak imao je i pozive iz Saudijske Arabije koju ovog ljeta niko ne može da odbije, ali on je to uradio jer još uvijek nije spreman za povratak.

Oglasi

Da se Nagelsmann ovog ljeta neće vraćati trenerskom poslu pokazao je kupovinom kamp kućice jer želi da s djevojkom ide na kampiranje po Evropi.

Nagelsmann je u ovo vozilo uložio preko 100.000 eura, a iz kompanije gdje je kupio isto objavili su nekoliko fotografija kada su nekadašnjem treneru Bayerna uručili ključeve.

Julian Nagelsmann is given the key to his new mobile home.

Njemački mediji pišu da je mladi trener odlučio uzeti pauzu od godinu dana i da će o povratku trenerskom poslu razmišljati tek narednog ljeta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sada mu je cilj da se što bolje odmori i napuni baterije za nove izazove jer boravak u Bayernu za njega očito nije bio baš lagan.

Inače, u dosadašnjoj karijeri Nagelsmann je pored Bayerna trenirao još Leipzig i Hoffenheim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi