Nakon tri decenije čekanja postali su prvaci, za novog trenera postavit će Juliana Nagelsmanna!

Ništa od Premiershipa za Nijemca

Nakon tri decenije čekanja postali su prvaci, za novog trenera postavit će Juliana Nagelsmanna!

A. Čaušević

Svi su Juliana Nagelsmanna vidjeli na klupi Tottenhama ili Chelseaja, ali kako sada stvari stoje sjajni njemački trener neće uopšte put Premiershipa, već ga čeka iznenađujući angažman.

Nagelsmann se sa Bayernom rastao u čudnim okolnostima i to u trenutku kada su Bavarci bili u igri na tri fronta, a sada će prema svemu sudeći ostati i bez Bundeslige nakon desetogodišnje vladavine.

I dok Bayern vodi borbu sa svojim problemima, Nagelsmann čeka novi angažman, a prema svemu sudeći naći će ga u Seriji A.

Corriere dello Sport navodi da je Nijamc najozbiljniji kandidat da preuzme Napoli nakon što je odjednom došlo do raskola između Luciana Spallettija i Aurelia De Laurentiisa.

Zašto su odnosi zahladili nije poznato, međutim mediji na Apeninima su uspjeli otkriti da Spalletti nema cilj preuzeti neki drugi klub, već želi pauzirati jednu sezonu.

Napoli je nakon 30 i kusur godina čekanja osvojio Scudetto, a De Laurentiis želi trenera koji ima međunarnodu reputaciju te igra moderan fudbal i prva želja je Nagelsmann.

Oglasi

Kontroverzni predsjednika kluba sa juga Italije je poznat po tome da sluša samo sebe. Ranije je za trenere imenovao poznata lica kao što su Rafa Benitec i Carlo Ancelotti, međutim oni mu nisu donijeli uspjeh na međunarodnoj sceni.

Htio je De Laurentiis na klupu dovesti De Zerbija, ali odlični Italijan preferira ostanak u Premiershipu, dok je interes za Antonija Contea nekako ohladio.

Otkako je napustio Bayern, Nagelsmann je obavio razgovore sa Chelseajem, te Tottenhamom koji su u potrazi za novim trenerom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Londonski rivali će 35-godišnjaku svakako ponuditi mnogo više novca nego Napoli, ali italijanski velikan ima asa u rukavu, odnosno Ligu prvaka.

Nagelsmann sigurno kotira kao jedan od najboljih mladih trenera svijeta te bi bilo intersantno za vidjeti kako bi primjenio svoj fudbal na Apeninima pošto se Serije A i Bundesliga razlikuju u mnogo čemu, prije svega taktici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi