Novac je, nažalost, sve: Nagelsmann je bio spreman za posao, a onda su ga Nijemci ohladili ponudom!

Koji milion više ispred sportskog cilja?

Novac je, nažalost, sve: Nagelsmann je bio spreman za posao, a onda su ga Nijemci ohladili ponudom!

E. Ganibegović

Julian Nagelsmann bio je zainteresovan za preuzimanje funkcije selektora reprezentacije Njemačke, ali je njegov interes naglo opao nakon što je čuo koliko su Nijemci spremni da mu plate na godišnjem nivou.

Za manje od godinu dana Njemačka će biti domaćin Evropskog prvenstva u fudbalu, a situacija u njihovim redovima uopšte nije bajna.

Ako odemo malo dalje u prošlost, pad Elfa traje od osvajanja Svjetskog prvenstva 2014. godine, no u posljednje vrijeme Nijemci nisu nikako u formi, uvezali su pet utakmica bez pobjede, a kulminiralo je porazom od Japana u Wolfsburgu 1:4.

Glavom je, očekivano, platio selektor Hansi Flick koji je smijenjen, a na njegovo mjesto mogao bi doći bivši trener Bayerna, Julian Nagelsmann.

Pregovori su u toku, no čini se kako je Julian Nagelsmann naglo ohladio nakon što je čuo za godišnju platu koju je Fudbalski savez Njemačke spreman da mu ponudi.

Oglasi

Naime, on je u Bayernu zarađivao sedam miliona eura godišnje, dok su Nijemci ponudili "samo" četiri miliona na godišnjem nivou.

Ovo je zaista porazno za vidjeti, s obzirom na to da bi Nagelsmann imao šansu da bori za titulu prvaka Evrope s Njemačkom, no po svemu sudeći bitniji mu je koji milion više na računu.

Podsjetimo, on je bez posla od marta ove godine kada je iznenada dobio otkaz na klupi Bayerna u momentu dok je bio u igri za sva tri trofeja, a na kraju je Thomas Tuchel uspio uprskati skoro u svim takmičenjima, te je samo zahvaljujući pobjedi Mainza u Dortmundu u posljednjem kolu uspio osvojiti makar Bundesligu. 

Kada je u pitanju Elf, Njemačka već 14. i 18. oktobra igra prijateljske utakmica protiv SAD i Meksika, a u novembru protiv Austrije i vremena nema mnogo, te se novi selektor mora što prije odabrati.

Top Komentari

Guber
Ostatak plate će da plati Bayern ;)
0 0
Mel_Glupson
Nek mu Salihamiđic nadoknadi ostatak..on ga je i **** za poso
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi