U Bayernu mole Boga da Nagelsmann bude novi selektor Njemačke, jasno je i zbog čega

Pregovori su već počeli

U Bayernu mole Boga da Nagelsmann bude novi selektor Njemačke, jasno je i zbog čega

E. Čaušević

Hansi Flick dobio je otkaz na mjestu selektora reprezentacije Njemačke nakon što je ova selekcija doživjela težak poraz u prijateljskom meču protiv Japana sa 4:1. Već se uveliko špekuliše da bi njega trebao naslijediti Julian Nagelsmann, a takvom ishodu posebno se nadaju čelnici minhenskog Bayerna.

Njemačka je pred svojim navijačima doživjela pravi debakl u okršaju protiv Japana, a iako je riječ o prijateljskom susretu na kraju su čelnici Fudbalskog saveza te zemlje odlučili da Flicku uruče otkaz.

Tako je Flick postao prvi trener u historiji reprezentacije Njemačke koji je dobio otkaz što mu je posebno teško palo jer je na sve načine ovaj 58-godišnji stručnjak pokušao izbjeći takav scenario.

Ipak, DBF nije imao milosti i potvrdio je da Flick više nije selektor Njemačke, a njegov nasljednik bi ubrzo trebao biti izabran i čini se da već sada svi znaju ko će to biti.

Njemački mediji uveliko pišu da će novi selektor Njemačke biti Julian Nagelsmann koji je već pola godine bez posla nakon što je neočekivano dobio otkaz u Bayernu.

Oglasi

Nagelsmann nije žurio s povratkom na klupu iako je ovog ljeta imao nekoliko ponuda, a sada mu se neočekivano otvorila mogućnost da preuzme selekciju Njemačke što će teško odbiti.

Kako piše Bild pregovori su već počeli i Nagelsmannu su iz DBF-a jasno dali do znanja da ga žele dovesti. Ukoliko on pristane da bude selektor Njemačke to će najviše obradovati čelnike Bayerna koji će biti na ogromnom dobitku.

Naime, Nagelsmann je još uvijek pod ugovorom s Bavarcima i na platnoj listi, a njegova plata je zaista ogromna. No, ukoliko pristane da bude selektor Njemačke taj ugovor automatski prestaje.

Bild piše da bi Bayern u tom slučaju uštedio čak 15 miliona eura koliko moraju isplatiti Nagelsmannu do kraja ugovora. Iako je dobio otkaz on nije pristao na obeštećenje koje mu je Bayern nudio i ostao je na platnoj listi i zbog toga nije ni žurio s pronalaskom novog posla.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Zbog toga nije ni čudo što se u Bayernu svim silama nadaju da će Nagelsmann biti novi selektor jer je to najbezbolniji način da se riješe ugovora s njim i rasterete značajno svoj budžet za plate.

S Njemačkom se povezivao i Jurgen Klopp, no Bild navodi da je dolazak trenera Liverpoola na selektorsku poziciju ove reprezentacije nemoguća misija i da je izbor već pao na Nagelsmanna.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi