Jurgen Klopp razočarao Nijemce, ali nema mnogo vremena za kukanje

Neće preuzeti Elf

Jurgen Klopp razočarao Nijemce, ali nema mnogo vremena za kukanje

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Njemačke trenutno nema selektora. Želja je bio Jurgen Klopp, ali ovaj stručnjak morao je razočarati kako čelnika FS Njemačke, tako i navijače ove zemlje.

Prije nekoliko dana Njemačka je u Wolfsburgu u prijateljskoj utakmici dočekala Japan i doživjela je debakl rezultatom 1:4.

Bila je to peta u nizu utakmica Njemačke bez pobjede, te se odmah znalo da se Hansiju Flicku trese pozicija selektora, iako on nije tako mislio.

"Pokušavamo sve da pripremimo perfektno tim. Mislim da radimo dobro. Da, ja sam pravi selektor", izjavio je Hansi Flick nakon debakla od Japana.

Međutim, Nijemci su odlučili da ga razriješe dužnosti i Evropsko prvenstvo koje organizuju dočekat će s drugim selektorom kojem će cilj biti titula prvaka Evrope.

Oglasi

Već sada je jasno da se prva želja čelnika FS Njemačke neće ispuniti. Naime, želja je bio Jurgen Klopp, ali on ostaje vjeran Liverpoolu.

"Jurgen ima dugoročni ugovor sa Liverpoolom i nije dostupan za poziciju trenera", rekao je Marc Kosicke, Kloppov agent, a prenosi Mundo Deportivo.

"Veliki san Nijemaca je Klopp. Vjerovatno će mu reći da može biti i selektor i voditi Liverpool.

Ali, najvjerovatnije će odbiti", napisao je Jan Aage Fjortoft na Twitteru, te na taj način ujedno odmah i pomalo ugasio san Nijemaca još prije nekoliko dana. 

Ostaje da vidimo ko će preuzeti Njemačku. Jasno je da situacija nije bajna, pad je nakon Mundijala u Brazilu očigledan i već dugo traje, te je pred novi stručnim štabom zaista težak posao. 

Top Komentari

Delegat
Kodro slobodan treba im javiti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi