Nagelsmann pred 'meč sezone' spominje prljavi nogomet i kažnjavanje

Bayern sutra protiv Villarreala

Nagelsmann pred 'meč sezone' spominje prljavi nogomet i kažnjavanje

Edmir Škorić

Bayern Minhen u utorak dočekuje na Allianz Areni Villarreal u uzvratnom meču četvrtfinala Lige prvaka.

U prvoj je utakmici Bayern potpuno neočekivano izgubio na El Madrigalu s 1:0 od Villarreala, pa se nalazi pod pritiskom pred novi duel ovih timova. No, sudeći prema riječima Nagelsmanna, Bavaraci su spremni za još jednu čarobnu noć.

Iako Nagelsmann ne daje takve izjave, ovaj se put na press konferenciji ponašao neobično, pa je sa nekoliko ratoborničkih izjava zbunio novinare, no jedno je sigurno - Bayern će sutra biti pravi i jedino takav me da prođe Špance.

Svjestan je perspektivni njemački trener da je njegova ekipa očajno igrala u prvom meču, ali najavljuje potpuno drugu priču sutra navečer.

"Villarreal je možda bio pod pritiskom u prvoj utakmici, ali sada želimo brže vraćati loptu. Moramo biti bolji po tom pitanju, intenzivniji. Ove sezone smo u najvažnijim utakmicama ostvarivali dobre rezultate, to želimo i sutra. Pritisak? To je ljudski, dijamanti se rađaju pod pritiskom. Neka ovo sada bude naš nastup", rekao je Nagelsmann.

“Prljavi nogomet” je ključ uspjeha

Bayern će u utorak biti favorit za prolaz unatoč gol zaostatku, a Nijemac po svaku cijenu želi u polufinale.

"Ne možemo dati Villarrealu vremena da pokaže kvalitetu na terenu. Moramo napraviti taktičke rokade i igrati prljavi nogomet kada je potrebno. Moramo ih kazniti što uopće nisu iskoristili svoje šanse u prvom duelu", naglasio je.

Prema trenerovim riječima, odgovornost će biti još jedan važan aspekt susreta u utorak.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Svako mora da preuzme odgovornost na sebe. Mi smo igrali loše u gostima, oni su bili dobri. Puno toga je u igri, tako da moramo puno uložiti u ovu utakmicu. Nisu svi u vrhunskoj formi, ali to je normalno u ovoj fazi sezone", dodao je Nagelsmann.

Bayern je prije ove utakmice imao težak posao u Bundesligi, pa je s dosta muke i tek golom s bijele tačke Roberta Lewandowskog došao do pobjede nad Augsburgom (1:0). Titula u Bundesligi je sve bliže, ali bilo bi veliko razočarenje da klub ispadne u Ligi prvaka od Villarreala.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

saju701
Bajern prolazi tj. gazi sutra.
4 1
Goran86
3:0 rutinski
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi