Poljski mediji tvrde: Robert Lewandowski je odlučio!
Foto - EPA

Spektakularan transfer

Poljski mediji tvrde: Robert Lewandowski je odlučio!

Midhat Šljivak

Poljski napadač Robert Lewandowski (33) saopštio je direktoru minhenskog  Bayerna Oliveru Kahnu kako neće potpisati novi ugovor s klubom i da karijeru želi nastaviti u Barceloni.

Prema informacijama poljskih medija, Lewandowski se odlučio za nove izazove u karijeri. Taj izazov bi trebala biti Barcelona i navodno je sjajni napadač već saopštio odluku Oliveru Kahnu da želi otići iz kluba.

Lewandowski navodno već ima i postignut dogovor s Barcelonom. Katalonci su mu za razliku od Bayerna spremni ponuditi višegodišnji ugovor i po svemu sudeći 33-godišnja zvijezda će put Katalonije.

"Lewa je postigao sporazum s Barcelonom nakon što je obavio online sastanak s čelnicima Barcelone. Odluku je Bayernu već saopštio, a s Barcelonom je sve dogovoreno", pišu poljski mediji uz tvrdnju da su izvori bliski sjajnom napadaču.

S obzirom na to da je Lewandowski još godinu dana vezan ugovorom za Bayern, ekipa Barcelone će morati da isplati određenu odštetu, a procjenuje se da bi transfer mogao koštati oko 60 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Robert Lewandowski je od 2014. godine član bavarskog velikana. S ovim klubom osvojio je apsolutno sve, porušio je gotovo sve rekorde i ostat će upamćen kao legenda kluba. Ukupno je poljski napadač odigrao 369 utakmica i zabio je 340 golova za najveći njemački klub.

Ipak, očigledno da je željan novih izazova, no bit će svakako neobično gledati ga u dresu nekog drugog kluba nakon osam godina u Minhenu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
tam ce propast ko i ovaj nas uhljup u besektasu
4 2
King_Kenny
...60 miliona za ovog metuzalema?...ovi u Barceloni bas hoce da propadnu...ne bi te pare dao za njega ni da mu je 25 godina,taj moze samo u Bayernligi biti dobar.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije