Julien Faubert - čovjek kojem je Real plaćao 28.000 eura po minuti kako bi spavao na klupi
Njegova dva nastupa u dresu Real Madrida niko neće pamtiti. Ipak, ostaće upamćen kao jedan od najvećih transfer promašaja Kraljeva iz Madrida (Foto: EPA)

Veliki promašaj Kraljeva

Julien Faubert - čovjek kojem je Real plaćao 28.000 eura po minuti kako bi spavao na klupi

Midhat Šljivak

Francuski fudbaler Julien Faubert vjerovatno je najveći promašaj u historiji madridskog Reala.

Faubert je na opšte iznenađenje krajem januara 2009. godine postao član Kraljeva. Sa londonskim West Hamom je dogovorena posudba do kraja sezone za cifru nešto veću od milion i po eura.

Dobio je Real i mogućnost otkupa i potpisa trogodišnjeg ugovora sa Faubertom, ali su srećom po njih, shvatili da on nije igrač za Kraljevskog kluba.

Francuz je doslovno prespavao šest mjeseci u Madridu. Nastupio je samo dva puta i odigrao je ukupno 54 minute. Ipak, te 54 minute je skupo naplatio, pa je dobio po 28.000 eura za svaku odigranu minutu, odnosno oko milion i po eura.

Niko se od navijača Reala ni ne sjeća njegovih nastupa protiv Racinga iz Santandera i Athletic Bilbaa, ali će zato vječno pamtiti trenutak kada je zaspao na klupi.

Bilo je to u utakmici protiv Villarreala. Dok su se svi ostali fudbaleri zagrijavali, Fauberta je uhvatio san i on je odspavao na klupi.

Taj san potpuno oslikava ono što je napravio u Realu. Tamo je svoj boravak prespavao, pa su ga Kraljevi sa pjesmom vratili West Hamu na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U redovima engleskog tima Faubert je ostao do 2012. godine, a zatim je još igrao u Bordeauxu, turskom Elazigsporu, škotskom Kilmarnocku, te finskom Interu.

Posljednji angažman je imao u Indoneziji gdje je nastupao za FC Borneo, a bez kluba je od ljeta prošle godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi