Junak Rumunije pred BiH: Mi smo najbolji, mi smo nepobjedivi
Mladi golman Rumunije je sinoć bio najzaslužniji za pobjedu svoje reprezentacije nad Portugalom.

Ionut Radu je sinoć doveo svoju reprezentaciju vrlo blizu plasmana na EP

Junak Rumunije pred BiH: Mi smo najbolji, mi smo nepobjedivi

Mlada reprezentacija naše zemlje je sinoć u Zenici razbila Švicarsku sa 3:0 u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Zmajići su trenutno prvi u svojoj Grupi 8 sa 18 bodova, ali i utakmicom više u odnosu na Rumuniji i Portugal, najbliže pratitelje.

Rumunija je sinoć savladala Portugal rezultatom 2:1, te je sada veoma blizu prvog mjesta u grupi, a upravo protiv izabranika Vinka Marinovića će Rumuni igrati sljedeću utakmicu na svom terenu.

Ova utakmica je na rasporedu u utorak, 11. septembra i od velike je važnosti za konačni plasman na EP. Podsjetimo, direktni plasman će izboriti prvoplasirana reprezentacija, a velika prednost Rumunije što tek treba odigrati preostali susret sa Lihtenštajnom, dok je naša selekcija već dva put odmjerila snage sa ovom selekcijom.

Zbog toga će Zmajići u Rumuniji biti pod imperativom pobjede, pogotovo nakon trijumfa Rumuna u Portugalu.

Rumunija je u Portugalu imala vodstvo od 0:2, ali je na kraju jedva izvukla pobjedu. Dobili su Rumuni dva crvena kartona, postigao je Portugal jedan gol, krenuo po drugi, ali je mladi golman Ionut Radu briljirao na golu rumunske reprezentacije, da bi u 99. minuti odbranio i penal.

"Bili su to intenzivni trenuci, osjećao sam se kao da vrijeme stoji, ali ono što je najvažnije osjećao sam da su svi saigrači uz mene. Ja i protivnik smo bili sami licem u lice, ali ja se nisam osjećao kao da sam sam. Penal je branila cijela ekipa, cijela Rumunija, ne samo ja", izjavio je za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza Rumunije golman Radu nakon odbranjenog penala.

"Imamo još tri utakmice i moramo se kvalifkovati. Mi smo nepobjedivi, zaslužujemo se kvalifikovati, najbolji smo... Mi smo Rumunija, ne smijemo se bojati nikoaga. Mi smo pravi tim i borimo se zajedno. Sretni smo što imamo priliku obradovati čitavu državu. Ovo je naše vrijeme, vrijeme je da se kvalifikujemo i dokažemo ko smo i šta smo. Borićemo se za nas, za Rumuniju", dodao je Radu, inače član Intera koji trenutno boravi na posudbi u Genoi.

U Rumuniji očigledno vlada ogromna euforija, s obzirom da mlada reprezentacija, koja je jedina neporažena u svojoj kvalifkacionoj grupi, ima priliku nakon dugo vremena izboriti završnicu jednog velikog turnira.

Rumunija je slavila u prvom ogledu sa našom selekcijom, ipak izabranici Vinka Marinovića su od tada pružili nekoliko sjajnih partija, te su pokazali da će se itekako šta pitati i u Rumuniji.

Top Komentari

predator23
koga briga za mlađe kategorija? šta su srbi tu sve osvojili pa gdje su sada? s druge strane imaš hrvate koji nisu nešto u mladim kategorijama
0 30
ZmajBosanski18
Kad bosanska masinerija proradi, mila maaaajko
27 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi