Junak večeri bio je trener Rivera: Gallardo oduševio i navijače Boce
Čelnici CONMEBOL-a su pokušali svim silama uvjeriti fudbaler Boce Juniors da istrče na teren i odigraju utakmicu protiv Rivera, ali oni to nisu željeli. Sjajan potez napravio je trener Rivera koji je oduševio argentinsku javnost i pokazao veliko srce.

Tako se to radi

Junak večeri bio je trener Rivera: Gallardo oduševio i navijače Boce

E. Čaušević

Finalna utakmica Copa Libertadores između Rivera i Boce igrat će se večeras od 21 sat nakon što je sinoć odgođena zbog nereda ispred Monumentala.

Dva sata pred početak utakmice navijači Rivera su napali autobus u kojem su bili fudbaleri Boce, a u ovim napadima povrijeđena su trojica igrača ovog tima. Iako su čelnici ovog takmičenja pokušali na sve načine uvjeriti igrače Boce da istrče na teren i odigraju utakmicu na kraju se to nije desilo.

Igrači Boce su odbijali da igraju ovu utakmicu što se nije svidjelo organizatorima, no podršku su im dali i fudbaleri Rivera. Argentinski mediji prenose da je glavnu ulogu u svemu odigrao trener River Platea, Marcelo Gallardo, koji je na kraju bio prevaga svega.

Naime, Gallardo se svađao s delegatima i organizatorima utakmice i tvrdio da se meč jednostavno ne može igrati. On je poručio da ne želi da River i Boca istrče na teren jer protivnički trener nije mogao računati na sve igrače.

Ovaj potez je oduševio argentinsku javnost, a Gallardo je pored svih tih nereda uspio postati glavna tema. Trener Rivera nakon svega je izašao na teren i otišao do igrača Boce kako bi se izvinio na svemu. Utakmica Rivera i Boce igra se večeras od 21 sat jer CONMEBOL ne može rizikovati više sa TV pravima.

Top Komentari

Babo
Pokazi tupanima kako treba da se ponasa i ljudski i profesionalno!!!
21 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi