Prije tri godine suzavac je bačen na igrače Rivera, a fudbaleri Boce su razočarali fudbalski svijet
Prije tri godine sličan incident se desio na Bomboneri kada su navijači Boce ubacili suzavac u tunel gdje su bili igrači Rivera. Utakmica se nije igrala i River je za zelenim stolom slavio sa 3:0. No, o potezu igrača Boce i danas se priča...

Sličan incident se desio prije tri godine

Prije tri godine suzavac je bačen na igrače Rivera, a fudbaleri Boce su razočarali fudbalski svijet

Endin Čaušević

Najveći derbi svijeta između Rivera i Boce odgođen je sinoć nakon što su ispred Monumentala napadnuti fudbaleri Boce Juniors.

Autobus igrača Boce se iz još uvijek nepoznatih razloga našao u ulici gdje je bio korteo navijača Rivera nakon čega je nastao veliki haos. Navijači Rivera su odmah počeli gađati autobus Boce, a čak su bacili i suzavac na protivničke fudbalere.

U ovim neredima najgore su prošli Pablo Perez i Gonzalo Lamardo koji su zadobili povrede oka, dok je s nešto lakšim povredama prošao Carlos Tevez. Iako su čelnici Cope Libertadores željeli svim silama da se utakmica odigra na kraju igrači Boce nisu željeli da istrče na teren i uporno su ponavljali da se ponovi scenario iz 2015. godine.

Naime, prije tri godine u šesnaestini finala ovog takmičenja revanš na La Bomboneri su igrali Boca i River, a tada su navijači Boce ubacili suzavac u tunel gdje su bili igrači Rivera. Tada je utakmica otkazana i odlučeno je da River slavi za zelenim stolom sa 3:0 i plasira se dalje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Igrači Boce su pokušali da to kažu delegatima i da se sada njima dodijeli pobjeda i pehar, ali to se neće desiti. Na Twitteru se odmah pojavio video od prije tri godine kada su igrači Boce razočarali fudbalski svijet jer su nakon incidenta izašli na teren i aplaudirali navijačima koji su bacili suzavac na fudbalere Rivera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi