Junak Veleža iz Simin Hana: Presudila je naša želja
Ćosić (bijeli dres, broj osam) u duelu protiv Olimpika na Otoci

Ćosić pogodio za pobjedu Mostaraca

Junak Veleža iz Simin Hana: Presudila je naša želja

S. Mlaćo

Iako je to malo ko očekivao, Velež je jučer u Simin Hanu savladao lidera Slogu sa 2:1, te tako unio neizvjesnost u borbi za prvaka Prve lige Federacije. 

Sloga je prva povela i činilo se da će tri boda ostati u Simin Hanu, međutim Rođeni se u drugom poluvremenu bude i sa dva pogotka dolaze do 13. pobjede ove sezone.

Mrežu Lalića pogađali su Brandao i mladi Mehmed Ćosić čiji je pogodak zaista bio prelijep. Lalić je sjajnim paradom pokušao spasiti svoj tim, ali nije bilo nade da će zaustaviti sjajan udarac veziste Mostaraca.

"Vrlo teška za nas. Dali smo maksimum, prvo poluvrijeme otvorili nešto lošije, malo nas je i poremetio taj rani pogodak Sloge. Ipak, zbili smo redove i odigrali korektno do kraja prvog poluvremena. Drugo poluvrijeme smo ušli puno agresivnije u utakmicu, izašli visoko sa željom da napadnemo Slogu i probamo okrenuti rezultat u našu korist. Na kraju je presudila naša želja da dođemo do pobjede", kazao je Ćosić za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U dosadašnjem dijelu sezone upisao je 19 nastupa uz četiri pogotka i jednu asistenciju.

"Zadovoljan sam svojom igrom i presretan zbog pogotka koji se na kraju ispostavio kao odlučujući za pobjedu", dodao je 20-godišnjak koji je ponikao u tuzlanskoj Slobodi.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi