Seferović junak Iskre, šestica Travnika na Piroti, slavio i Velež

Prva liga FBiH, 26. kolo

Seferović junak Iskre, šestica Travnika na Piroti, slavio i Velež

Samir Mlaćo, foto: A. Balić

Važnu pobjedu slavila je danas bugojanska Iskra u kantonalnom derbiju 26. kola Prve lige FBiH nad Metallegheom iz Jajca 2:1.

Domaći su poveli pogotkom Muzafera Ivkovića, a na 1:1 je autogolom izjednačio Kurtović. Domaći su početkom drugog poluvremenu imali jedanaesterac, ali Nebić nije bio precizan. Ipak, tri boda Iskri donosi Haris Seferović i ostavlja Bugojance u igri za opstanak.

Travnik je na Piroti sa 6:0 deklasirao Jedinstvo iz Bihaća. Veziri su pružili najbolju partiju ove sezone, a mrežu gostiju tresli su po dva puta Mujagić i Torlak, te po jednom Durak i Vazda.

Velež je slavio pred svojim navijačima nad Igmanom 3:1. Domaći su poveli preko Ćosića početkom drugog poluvremena, ali je brzo izjednačio Džafić.

Brandao je zatim doveo Rođene po drugi put u vodstvo, da bi konačnih 3:1 eurogolom postavio Behram sa 40 metara.

Vrijednu pobjedu slavio je i Slaven protiv Čapljine (3:1). Berbić je doveo Slaven u vodstvo, a Kajtazi je izjednačio početkom prvog poluvremena. Ipak, dva pogotka Slavena u drugom dijelu igre, tačnije Kukić i Hasmir Salihović.

Prva liga FBiH, 26. kolo:

NK Iskra - NK Metalleghe 2:1

NK Travnik - NK Jedinstvo 6:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Velež - NK Igman 3:1

NK Slaven - HNK Čapljina 3:1

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gari Garinča
Plava mašina opet melje, forza Iskra.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi