Odbio Milan i izabrao Leeds: Barcelona prodala još jednog fudbalera

Firpo napušta Katalonce

Odbio Milan i izabrao Leeds: Barcelona prodala još jednog fudbalera

E. Čaušević

Junior Firpo će ovog ljeta gotovo sigurno napustiti Barcelonu.

Ovaj 24-godišnji defanzivac u katalonski klub stigao je prije dvije godine iz Betisa, ali nije se uspio nametnuti da dobije neku ozbiljniju minutažu.

Firpo je prethodne dvije sezone većinom ulazio s klupe, te se nije ni približno naigrao kako je očekivao kada je stigao u Barcelonu.

On igra na poziciji lijevog beka koju je zacementirao Jordi Alba, a očito je da Firpo više nema strpljenja da čeka priliku.

Španski mediji objavili su da je Firpo odlučio da napusti Barcelonu i da će karijeru nastaviti u engleskom Premiershipu.

Fabrizio Romano je na Twitteru potvrdio da je Firpo na korak od odlaska u Leeds United, te da se sada čeka samo zvanična potvrda ovog transfera. Ovaj 24-godišnjak će u narednim danima potpisati ugovor nakon čega će sve biti ozvaničeno.

Firpo se u prethodnom periodu povezivao i s prelaskom u Milan, ali je na kraju odlučio da prihvati ponudu Leedsa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona će od ovog transfera zaraditi 15 miliona eura plus dodatni bonusi. Očekuje se da će Firpo potpisati ugovor na četiri godine s Leedsom.

Firpo je ponukao u Betisu iz kojeg je na ljeto 2019. godine prešao u Barcelonu za 18 miliona eura. U protekloj sezoni odigrao je svega 18 utakmica u svim takmičenjima, te je uspio postići jedan gol i upisati jednu asistenciju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JuventinoBK
Hajd nek su i ovi jadovi nesto prodali. Svaki rok se raspisu mediji velika rasprodaja u barsi, ono na kraju par igraca.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi