Barcelona ga morala prodati, a sada je promijenio reprezentaciju: Oblači dres egzotične države

Igrao za Španiju U21

Barcelona ga morala prodati, a sada je promijenio reprezentaciju: Oblači dres egzotične države

Haris Zilić

Fudbaler Leeds Uniteda Junior Firpo i zvanično će promijeniti reprezentaciju.

Pomenuti fudbaler je u Leeds stigao na ljeto prošle godine iz Barcelone u transferu teškom 15 miliona eura, a igrao je i za U21 selekciju Španije. Barcelona je morala da ga proda kako bi oporavili finasijsku situaciju.

Firpo je čekao i poziv u "A" tim Španije, ali brži su bili iz Dominikanske Republike i Firpo će u budućnosti nositi dres ove egzotične selekcije iz Concacaf zone.

Dominikanska Republika ima nekoliko reprezentativaca koji igraju u nižim ligma u Španiji i Italiji i sigurno da će Firpo biti velika zvijezda u narednim akcijama Dominikanske Republike.

Pomenuti fudbaler je i rođen u glavnom gradu Dominikanske Republike Santo Domingu 22. augusta 1996. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U karijeri je sa Barcelonom osvojio Kup Španije, a sa Španijom je bio prvak Evrope u uzrastu od 21 godine.

Igrao je za španske niželigaše Benamiel, Pichon, Malagueno, prije nego je prešao u Betis, a zatim i u Barcelonu, da se onda skrasio na Ostrvu u timu iz Yorkshira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi