Dostavljao pizze i amaterski se bavio fudbalom, a sinoć u sred Madrida srušio Atletico

Nevjerovatna priča igrača Milana

Dostavljao pizze i amaterski se bavio fudbalom, a sinoć u sred Madrida srušio Atletico

E. Čaušević

Fudbaleri Milana sinoć su u gostima pobijedili Atletico Madrid sa 1:0 u meču 5. kola grupne faze Lige prvaka.

Rossoneri su pobjedom u Madridu uspjeli da ostanu u igri za plasman u nokaut fazu, a u posljednjem kolu nas očekuje zaista prava ludnica u ovoj grupi.

Liverpool je osigurao prolazak sa 15 bodova, dok će se za drugu poziciju boriti Porto, Milan i Atletico. Porto ima pet bodova, a Milan i Atletico po četiri osvojena boda iz pet utakmica.

U posljednjem kolu Milan će na svom terenu ugostiti Liverpool, dok će Porto pred svojim navijačima igrati protiv Atletico Madrida.

Rossoneri su sinoć do pobjede došli u 87. minuti, a u centru pažnje našao se rezervista Junior Messias koji je u igru ušao dvadesetak minuta ranije. Brazilac je ljetos stigao u Milan što je mnoge iznenadilo, ali je pravi primjer da se ne treba nikada odustajati od svojih snova.

Ovaj 30-godišnjak je u Milan stigao iz Crotonea na posudbu do kraja sezone. Iako ima 30 godina svoju profesionalnu karijeru tek je nedavno počeo na ozbiljnijem nivou, ali nije odustajao od fudbala što mu se na kraju itekako isplatilo.

Oglasi

On je sa svojom porodicom stigao u Italiju 2011. godine i radio je razne poslove, te mu je fudbal tada bio u drugom planu. Messias je igrao prvo na amaterskom nivou dok je živio u Torinu, a većinom dana radio je kao dostavljač pizze.

Svoju profesionalnu karijeru počeo je 2015. godine u Gozzanu iz kojeg je prije dvije godine prešao u Crotone gdje je zaigrao i u Seriji A. Pokazao se kao izuzetno talentovan igrač, a nagrada za cijeli trud stigla je ljetos kada je dobio ponudu Milana.

U Torinu ga je otkrio bivši fudbaler Ezio Rossi koji je pratio mečeve u najnižim rangovima italijanskog fudbala i on je bio taj koji je uvjerio Messiasa da se ozbiljnije posveti fudbalu.

Nakon nekoliko sezona u Seriji C prešao je u Crotone 2019. godine koji je bio u Seriji B, te je pomogao ovoj ekipi da izbori plasman u najjači rang italijanskog fudbala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nagrada za sav taj trud i ljubav prema fudbalu je stigla kada je napunio 30. godina i potpisao za Milan, a sinoć je zabio i svoj prvi gol u Ligi prvaka i možda donio Rossonerima najvažniju pobjedu u borbi za nokaut fazu.

Treba dodati da su ga Rossoneri platili Crotoneu 2.6 miliona eura za jednogodišnju posudbu, a na ljeto će moći da otkupe njegov ugovor za 5.4 miliona eura.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti