Ibrahimovićevo drugo lice: Istresao se na saigraču koji je tek drugi put starter

Izgubio živce

Ibrahimovićevo drugo lice: Istresao se na saigraču koji je tek drugi put starter

A. Čaušević

Možda i najljepši meč dosadašnjeg dijela Serije A na stadionu Artemio Franchi odigrali su Fiorentina i Milan, završeno je 4:3 za Viole.

Susret su obilježili Dušan Vlahović za domaće, te Zlatan Ibrahimović za goste koji su postigli po dva gola. Srbijanski napadač je pokazao da je pred njim svijetla budućnost, a Šveđanin bh. korijena da još uvijek nije rekao posljednju riječ.

Ko zna u kakvom smjeru bi otišao susret da na otvaranju meč Ciprian Tatarusanu nije napravio katasrofalnu grešku tako što je ispustio loptu kod kornera i poklonio gol gostima. Gol pogledajte ovdje.

Činilo se da iskusni Rumun ima čistu situaciju međutim uslijedila je neshvatljiva greška što je iskoristio Duncan koji je tom prilkom nadmudrio i Mattea Gabbiju te je loptu poslao u mrežu.

Upravo je 22-godišnji Gabbiaa bio nova Ibrahimovićeva žrtva jer je iskusni napadač iizgubio živce i iskalio se na mlađem kolegi. Situaciju pogledajte ovdje.

Ibrahimović se nalazio u blizini i kada je vidio kako je Gabbia pogriješio raširenih ruku je počeo da galami na italijanskog štopera koji je tom prilikom ležao na terenu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Gabbiji je ovo bio tek drugi meč kao starter u ovoj sezoni Serije A, poprilično je neiskusan i još uvijek skuplja samopouzdanje jer je zbog povrede ligamenata propustio dobar dio prošle sezone.

Ibrahimović je poznat kao igrač koji ulazi u sukobe tokom svake utakmice, navikli smo ga gledati kako se svađa i raspravlja s rivalima, ali da iskaljuje bijes na saigračima to baš i nije česta pojava.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi