Juniori Borca preuzeli vrh, Željezničar stradao u Krupi na Vrbasu, remi Slobode i Zrinjskog

Premijer liga za juniore

Juniori Borca preuzeli vrh, Željezničar stradao u Krupi na Vrbasu, remi Slobode i Zrinjskog

A. Beganović

Kompletirano je 10. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine za juniore nakon kojeg je došlo promjene na samom vrhu tabele, odnosno mladi fudbaleri Borca su se zahvaljujući novoj "trici" i remiju, do ovog kola vodećeg Zrinjskog, probili na 1. mjesto tabele.

Juniori Borca su u 10. kolu Premijer lige u Banjoj Luci dočekali Radnik iz Bijeljine i slavili su rezultatom 3:1. Odmah na otvaranju meča, tačnije u 5. minuti Vukašin Daničić je doveo Borac do prednosti, da bi u 22. minuti Andrej Božić pogodio sopstvenu mrežu za značajnu prednost domaćina. Uspio je Radnik preko Sergeja Manojlovića u 41. minuti smanjiti na 2:1, da bi Marko Babić u 61. pogodio za konačnih 3:1.

Derbi susret odigran je u Tuzli gdje su snage odmjerili Sloboda i Zrinjski, a nakon 90 minuta nije bilo pobjednika. Haris Hasanović je u 37. minuti doveo Slobodu do prednosti, da bi Franko Sabljić u 73. donio bod Plemićima.

Istim rezultatom okončan je duel Željezničar Sport Teama i Sarajeva. Đorđe Janković je u 20. minuti pogodio za vodstvo Željezničara, da bi u 48. minuti Kenan Lamadžema pogodio za, kasnije će se ispostaviti, konačnih 1:1.

Sa slabim igrama u ovoj sezoni nastavili su juniori Željezničara, koji su na gostovanju kod Krupe poraženi sa visokih 3:0. Srđan Beuk je u 15. minuti načeo Plave s Grbavice, da bi Džafo Hadžić sa dva pogotka i to u 36. i 88. minuti Krupi osigurao ubjedljivu pobjedu.

Golovima Danila Kuridže u 10. i 58. minuti Rudar je u Prijedoru sa 2:0 savladao Tuzla City, Radnik je u Hadžićima savladao Mladost (3:1), dok je Zvijezda 09 bila bolja od Širokog Brijega (2:1).

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Nakon 10 odigranih kola na čelu tabele sa 21 osvojenim bodom nalazi se Borac, Zrinjski ima bod manje, dok Radnik iz Hadžića i Krupa imaju po 19 bodova.

Na samom dnu tabele nalazi se Rudar Prijedor sa četiri osvojena boda, Radnik iz Bijeljine ima devet, dok su po 10 osvojili Široki Brijeg i Tuzla City. Sarajevo i Željezničar imaju po 11 bodova.

Top Komentari

delapenja
Radnik iz Hadzica 19 bodova,Sarajevo 11 bodova,pa zar je potrebno nesto reci,osim Ismire rastjeraj ove neznalice ,tzv,sefove i trenere..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi