Radnik iznenadio Zrinjski, remi na Grbavici i Butmiru, poraz Krupe

Omladinska Premijer liga za juniore

Radnik iznenadio Zrinjski, remi na Grbavici i Butmiru, poraz Krupe

S. Mlaćo
Odigrani su susreti 7. kola Omladinske Premijer lige naše zemlje.

Iznenađenje smo vidjeli u Mostaru gdje je lider Zrinjski ugostio Radnik iz Hadžića, a gosti su slavili 2:1, te nanijeli Plemićima prvi poraz.

Junak sa dva pogotka bio je Nurulah Harbaš, a sjajni Prskalo Antonio za domaće.

Željezničar je remizirao sa aktuelnim prvakom Zvijezdom 09 na Grbavici 1:1. Strijelci su bili za domaće Ajdin Kobašević, a za goste Goran Milovanović.

Tuzla City je bio ubjedljiv na gostovanju kod Širokog Brijega 3:0 (Šehić, Mujkić, Suljić), dok smo sjajan meč vidjeli na Butmiru. Sarajevo je ugostilo Mladost Doboj Kakanj, a na kraju je završilo 3:3. Za bordo tim strijelci su bili Nermin Bijelonja, Murat Demirović i Mustafa Numanović, a za goste dva puta Adnan Berbić te jednom Muhamed Huskić.

Borac je sa 3:1 nadigrao Rudar iz Prijedora (Jotić, Babić, Dragoljić – Mario Pavlović).

Sloboda je slavila u Krupi na Vrbasu nad Krupom 2:1. Pobjedu Tuzlaka kreirali su Nedim Avdić i Ali Mahmud, a jedini pogodak za domaće postigao je Aleksandar Gavrić.

Radnik i Željezničar Sport Team su remizirali u susretu bez pogodaka (0:0).

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Zrinjski je lider sa 16 bodova, koliko ima i tuzlanska Sloboda, a bod manje ima FK Borac.

Na dnu je Rudar iz Prijedora bez bodova, a bijeljinski Radnik i FK Željezničar imaju po pet bodova.

Top Komentari

Realist
Prskalo prekuco igricu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi