Plemići drže vrh, Prskalo briljira, Radnik Hadžići, Krupa i Mladost Doboj Kakanj se ne predaju
Juniori FK Radnik Hadžići

Sarajevski rivali razočarali, kao i aktuelni prvak

Plemići drže vrh, Prskalo briljira, Radnik Hadžići, Krupa i Mladost Doboj Kakanj se ne predaju

S. Mlaćo
Nova sezona u Premijer omladinskoj ligi naše zemlje za juniore donijela je dosta uzbuđenja.

Iznenađenja se dešavaju iz kola u kolo, a nakon devet kola na tronu su nade mostarskog Zrinjskog sa 19 bodova. Plemići su pokazali najviše, imaju najefikasniji napad (31 postignuti pogodak), a prati ih banjalučki Borac sa 18 bodova, dok po 16 imaju FK Radnik Hadžići, FK Sloboda i FK Krupa.

Prva zvijezda Zrinjskog je nevjerovatni Antonio Prskalo koji je već postigao 15 pogodaka i odvojio se na listu vrhe strijelaca. Prvi pratilac mu je iz drugoplasirani momčad, a radi se o Vasiliju Jotiću, članu Borca.

Pohvale idu i na račun juniora Radnika, tima čiji seniori nastupaju u Prvoj ligi FBiH. Hadžićani igraju sjajno, a poznato je da već godinama imaju veoma kvalitetan omladinski pogon i već su počeli da 'beru plodove', kvalitetnog te organizovanog rada.

Prvi strijelac Radnika je Nurulah Harbaš sa šest pogodaka. Hadžićani definitivno mogu biti primjer i sarajevskim gigantima Željezničaru i Sarajevu, a što pokazuje i trenutno stanje na tabeli.

Sloboda je sasvim očekivano u vrhu tabele, a vrijedi izdvojiti i dobre Krupe koje su nešto slabije u posljednje vrijeme, s obzirom na tri poraza u posljednje četiri utakmice.

Oglasi

Na šestom mjestu je Mladost iz Doboja kod Kaknja koja za liderom zaostaje tek četiri boda i Dobojlije će se sigurno mnogo toga pitati u nastavku sezone.

Najveće razočarenje svakako su juniori Sarajeva i Željezničara, te aktuelnog prvaka Zvijezde 09 iz Etno sela Stanišići.

Željezničar je serijom dobrih rezultata pobjegao sa donjeg dijela tabele i sada je na osmom mjestu, dok je Sarajevo devetoplasirano. Smjena generacije 'pogodila' je Zvijezdu 09, pa je ovaj tim nakon devet kola tek na desetom mjestu.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

U donjem dijelu su Tuzla City, NK Široki Brijeg, te FK Radnik Bijeljina i FK Rudar Prijedor. Prijedorčani su u devet utakmica upisali tek jedan remi te osam poraza.

 

Top Komentari

bk123
Zrinjski moćni
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi