Juniori Bosne srušili Galatasaray

Počeo turnir "Praznik košarke u Sarajevu"

Juniori Bosne srušili Galatasaray

Košarkaši Bosne Royal do 18 godina slavili su na otvaranju omladinskog košarkaškog turnira "Praznik košarke u Sarajevu" protiv turskog Galatasaraya rezultatom 72:70.

Gostujuća ekipa je nešto bolje ušla u meč i prvu četvrtinu riješila u svoju korist rezultatom 18:15. Jednako dobro gosti su igrali i u drugom periodu kojeg su riješili u svoju korist sa 23:17 pa se na odmor otišlo sa 41:32 za Galatasaray.

U nastavak meča košarkaši organizatora turnira ulaze mnogo bolje i polako tope prednost gostiju. Odigrali su sjajnu posljednju dionicu u kojoj su uspjeli potpuno rezultat okrenuti u svoju korist i slaviti u neizvjesnoj završnici.

Meč se igrao u okviru grupe B u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi