Juniori FK Sarajevo u finalu Kupa BiH!

Nakon nove pobjede nad Zrinjskim

Juniori FK Sarajevo u finalu Kupa BiH!

Nakon pobjede od 2:0 nad Zrinjskim u prvom meču na domaćem terenu juniori FK Sarajevo su danas slavili i u revanšu polufinala Omladinskog Kupa BiH u Mostaru. Ponovo je bilo 2:0 za borbo momke, pa su se izabranici Dženana Uščuplića plasirali u finale.

U prvom poluvremenu današnjeg susreta nisu viđeni golovi, ali su juniori Sarajeva u drugom poluvremenu riješili sve dileme oko putnika u finale Omladinskog Kupa BiH.

Igrala se 70. minuta kada je Kenan Dervišagić doveo Sarajevo u vodstvo od 1:0, da bi isti igrač u 81. minuti zapečatio sudbinu juniora Zrinjskog svojim drugim golom za konačnih 2:0.

Ekipa Sarajeva će u finalu odmjeriti snage sa vršnjacima iz Slobode koji su u polufinalu eliminisali Borac.

Polufinale Kupa BiH (juniori) - revanš:

HŠK Zrinjski - FK Sarajevo 0:2 (Dervišagić 70',81')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

HŠK Zrinjski: Butigan, Cvitanović, Bošnjak, Tuka, Bošković, Krešić, Janković, Bašić, Mašić, Jovanović, Ramljak. Igrali su još: Domgjonaj, Šilić, Grgić, Cigelj.

FK Sarajevo: Dizdarević, Mušić, Bradarić, Konjalić, Đokanović, Dervišagić, Salčin, Jašarević, Imamović, Čičkušić, Hasanović. Igrali su još: Kadrić i Nargalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi