Juniori HŠK Zrinjski u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine

Pod Bijelim Brijegom pao prijedorski Rudar

Juniori HŠK Zrinjski u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine

Na pomoćnom terenu stadiona HŠK Zrinjski danas su juniori mostarskog kluba u 1/4 finalu Omladinskog Kupa BiH savladali ekipu Rudara iz Prijedora i plasirali se u polufinale ovog natjecanja. 

Zrinjski je u ovaj meč ušao kao favorit i na kraju je taj epitet uspio i opravdati.

Mladi Mostarci su tako i ušli u ovaj susret, imali su terensku inicijativu, nekoliko solidnih situacija i prigoda no mreže su mirovale. Od zanimljivosti iz tog dijela igre izdvajamo situaciju kada su krajem prvog poluvremena pogodili mrežu Plemića no suci su signalizirali zaleđe što je izazvalo žestoke ali uzaludne proteste gostujućeg tima. Zrinjski umalo na bizaran način nije došao do prednosti u sudijskoj nadoknadi prvog dijela. Jedna vraćena lopta vrataru Rudara Babiću je po mokrom terenu proklizala ispod nogu i on ju je krajnjim naporima sustigao i izbacio u korner pa se na poluvijeme otišlo s nepopularnih 0:0. 

Ipak, u drugom dijelu stvari dolaze na svoje. Prvo je Ivan Bašić načeo goste zabivši za 1:0 iz majstorski izvedenog slobodnog udarca, a priču je nakon velike dominacije mladih Plemića završio Mateo Ramljak i Zrinjski je sa sigurnih 2:0 izborio plasman u polufinale Omladinskog Kupa Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

HŠK Zrinjski: Milović, Tiro, Čoko, Šuta, Radoš, Bošković, Tuka, Miličević, Škembić, Bašić, Ramljak

FK Rudar: Babić, Trkulja, Dejanović, Ratković, Kaurin, Krneta, Sadžak, F. Mikić, Mršić, Drljača, M.Mikić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti