Juniori Zrinjskog i Krupe uspisali ubjedljive gostujuće pobjede

Kompletirano 2. kolo

Juniori Zrinjskog i Krupe uspisali ubjedljive gostujuće pobjede

A. Beganović

Kompletirano je 2. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine za juniore u kojem je ukupno postignuto 18 pogodaka.

Najefikasniji meč odigran je u Doboj Kaknju gdje je domaća Mladost ugostila Krupu. Postignuto je pet pogodaka, a ubjedljivu pobjedu uspisala je gostujuća ekipa (4:1). Zanimljivo je da su svih pet pogodaka postigli gostujući igrači s obzirom da je Mladost u 58. minuti autogolom Ivana Gojića poravnala na 1:1.

Prethodno je u 9. minuti Srđan Beuk doveo Krupu do prednosti, a u 64. minuti Kristijan Penić je ponovo goste doveo u vodstvo. Beuk je svojim drugim pogotkom u 70. minuti riješio pitanje pobjednika, a tačku na "i" u ovom meču stavio je Marko Bundalo koji je devet minuta prije kraja pogodio za 1:4.

Gostujuću pobjedu upisali su i mladi fudbaleri Zrinjskog koji su bili bolji od prijedorskog Rudara. Sa ubjedljivih 4:0 su slavili Plemići i trenutno su vodeća ekipa prvenstva. Dva pogotka za Zrinjski je postigao Franko Sabljić, dok su se u listu strijelaca upisali Antonio Prskalo i Petar Šetka.

Aktuelni juniorski prvak Bosne i Hercegovine, Zvijezda 09, remizirala je na gostovanju u Banjoj Luci kod Željezničar Sport Teama. Ognjen Stijaković je u 71. minuti doveo domaće do prednosti, da bi u 88. Amar Sinanović donio bod Zvijezdi 09.

Široki Brijeg je golovima Borisa Baškarada u 29. i Ivana Zubca u 43. minuti rezultatom 2:0 savladao Radnik iz Bijeljine, dok je Borac na gostovanju pogotkom Vasilije Jotića u 86. minuti sa minimalnih 1:0 savladao Tuzla City.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

U Hadžićima su domaći Radnik i Sloboda podijelili bodove. Nurulah Harbaš je u 4. minuti doveo domaće do prednosti da bi Ali Mahmud u 39. pogodio, za kasnije će se ispostaviti, konačnih 1:1.

Podsjetimo, u 2. kolu su snage odmjerili Sarajevo i Željezničar. Bordo tim je poveo pogotkom Muhameda Buljubašića u 4. minuti, a Željezničaru je bod donio Benjamin Križevac u 90.

Top Komentari

Realist
Kako nema juniora iz vrapcica. Zar nije to najzdravija sredina za razvoj
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi