Juniori Zrinjskog sigurni u Tomislavgradu

Dalje idu i Olimpik, Sloboda te Široki Brijeg

Juniori Zrinjskog sigurni u Tomislavgradu

S. Mlaćo, foto: S. Mlaćo

U okviru završnice juniorskog Kupa Federacije BiH juniori Zrinjskog danas su u Tomislavgradu savladali Tomislavgrad sa 4:0.

Sve je bilo riješeno nakon prvog dijela kada su mladi Plemići imali vodstvo 2:0, te jasno pokazali da su u ovom trenutku klasa iznad svog današnjeg rivala.

Nikša Šilić je doveo goste u vodstvo u 19. minuti, da bi zatim domaći imali veliku priliku, ali nisu je iskoristili. Admir Bistrić je zatim pogodio za 2:0, a isti igrač početkom drugog dijela pogađa za 3:0.

Posao je riješio Pavle Bonić u 79. minuti.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Svi akteri složili su se da je pobjeda Mostaraca potpuno zaslužena, iako su i domaći u par navrata pokazali svoje kvalitete. Pohvale su otišle i na račun sudijske trojke koju je predvodio Haris Poprženović iz Travnika sa svojim pomoćnicima Oliverom Kožulom iz Širokog Brijega i Borisom Bilješkom iz Novog Travnika. Susret je odigran po teškom vremenu zbog kiše, no sve je proteklo u fer i korektnoj atmosferi. 

U ostalim susretima FK Olimpik je sa 4:1 savladao FK Goražde, NK Široki Brijeg je u Sanskom Mostu deklasirao Podgrmeč sa 7:1, a FK Sloboda NK Vis Simm Bau u Kosovi sa 4:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi