Nezirović: Cilj je što veća minutaža, a zatim i seniorske minute

Mladi napadač juniora Zrinjskog optimista

Nezirović: Cilj je što veća minutaža, a zatim i seniorske minute

S. Mlaćo
Juniori mostarskog Zrinjskog žele igrati važnu ulogu u novoj sezoni Omladinske Premijer lige naše zemlje.

Mladi Plemići krenuli su sa radom, a napadač Edd Nezirović (18) vjeruje u borbu za vrh tabele.

Nezirović je ponikao u NK Globus Bugojno, te sjajnim igrama skrenuo pažnju na sebe. Stigao je poziv iz Akademije FK Sarajevo, a sada je član mostarskog Zrinjskog.

Nezirović se u razgovoru za SportSport.ba prvo dotakao svojih početaka.

“U Globusu sam proveo dvije godine, tu sam trenirao i to je za mene bilo prvo iskustvo. Bio sam najbolji u svojoj generaciji, a jedan turnir mi je pomogao da odem u Akademiju FK Sarajevo gdje sam proveo tri godine. Nakon toga došao sam u Zrinjski, već treću godinu sam tu“, priča mladi napadač.

Pamti period koji je proveo kao omladinac FK Sarajevo.

Oglasi

“To je bio najbolji do sada za mene. Bilo je šta je bilo, napustio sam FK Sarajevo, ali to gledam kao najveće iskustvo za sada. Sa 13 godina sam otišao tamo, bio sam najmlađi akademac u to vrijeme. Brzo sam se uklopio, bilo je problema jer sam bio odvojen od društva s kojim sam proveo djetinjstvo. Znao sam i po dva mjeseca da ne dolazim kući, ali vremenom sam se navikao“.

U kadetima Zrinjskog je zablistao.

“Bio sam prvi strijelac ekipe, drugi u državi. Do korone je sve to išlo odlično, a onda je bila i pauza tri mjeseca. Taman kada smo krenuli došla je nova pauza. Sve u svemu, sada je dobro“.

Optimista je pred novu sezonu.

“Cilj mi je sada imati što veću minutažu, a naravno zaigrati i seniorski nogomet. Ipak, svjestan sam da se mora ići korak po korak“.

Oglasi

Izdvojio je dva trenerska imena s kojima je do sada najbolje surađivao.

“Alen Kmetaš iz Globusa te Menmun Suljagić iz Akademije FK Sarajevo“.

Dotakao se i saigrača s kojima je najbolje surađivao na terenu.

“U FK Sarajevo je to bio Ivan Grgić, a u Zrinjskom Petar Šetka i Matej Šakota. Sa njima sam se najviše razumio u igri“.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Bio je i član kadetske reprezentacije.

“Bio sam pozivan pet-šest puta, lijepo iskustvo. Pamtim te duele sa Makedonijom, Srbijom, Crnom Gorom...“, dodao je Nezirović.

Top Komentari

enko
De ti nama lijepo reci kako ode iz sarajeva, i sto Te nismo vidjeli da si standardan u zrinjskom.Proslu sezonu si bio junior a ne kadet u zrinjskom i nisi se nesto naigrao.Ali tu je mlaco da te ozivi,mali moras raditi na sebi ,i ti i tata.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi