Juniori Sarajeva pobjedom na penale u finalu Kupa

Slavlje bordo nada

Juniori Sarajeva pobjedom na penale u finalu Kupa

S. Mlaćo

U revanš susretu polufinala Kupa BiH juniori Sarajeva i Širokog Brijega danas su odmjerili snage na Butmiru, a nakon regularnih 90. minuta bilo je 1:1, kao i u prvom meču, te su prolaz u finale nakon izvođenja jedanaesteraca izborili domaći koji su slavili 4:3.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, a na početku smo vidjeli terensku incijativu bordo nada. U 11. minuti Imamović šutira preko gola gostiju, a u 32. minuti sjajna prilika za goste, međutim pokušaj Buhaća blokira u posljednji čas jedan igrač Sarajeva.

U 39. minuti opet prijete gosti, a pokušaja Vukoje domaći igrači izbijaju sa gol linije i ostalo je 0:0.

U drugom poluvremenu igrala se mnogo bolja utakmica. Već u 47. minuti prijeti Sarajevo, tačnije Salčinović je šutirao, ali golman širokog Brijega Martin Zlomislić dobro brani.

Nešto kasnije Klarić se ne snalazi pred golom Širokog Brijega, iako je mogao vrlo lako svoj tim dovesti u vodstvo.

Prvi pogodak vidjeli smo u 65. minuti. Klarić je ubacio, a precizan je bio rezervista Alen Mustafić za slavlje bordo nada. Već u narednom napadu dobar pokušaj Veladžića, ali i ovaj put Zlomislić je na visini zadatka.

U 70. minuti gosti dolaze do poravnanja. Nakon ubačaja sa strane lijepim udarcem glavom Vladana Kovačevića je matirao Stipe Jurić, za ispostavit će se kasnije konačan rezultat ovog susreta.

S obzirom da je i prvi meč završen 1:1, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. Više znanja i sreće imali su domaći koji su slavili 4:3.

Polufinale Kupa BiH za juniore, revanš meč:

FK Sarajevo - NK Široki Brijeg 1:1 (0:0) penali 4:3

FK Sarajevo: Kovačević, Blagojević, Salčinović, Smajlagić, Šabanović, Mujakić, Imamović, Miletić, Veladžić, Škrijelj, Klarić.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

NK Široki Brijeg: Zlomislić, Marčinko, Buhač, Mašić, Marić, Milićević, Jurić, Vukoja, Grbešić, Dedić, Marušić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije