Juniori Sarajeva preokretom do pobjede nad Čelikom

Premijer omladinska liga za juniore, 31.kolo

Juniori Sarajeva preokretom do pobjede nad Čelikom

Dino Kurbegović

Juniorske selekcije Čelika i Sarajeva danas su odmjerile snage u okviru 31. kola Premijer lige,  a gosti su slavili 2:1.

Zeničani su veoma agresivno i motivisano ušli u utakmicu protiv favorizovanog gosta, koji su na kraju ipak uz dosta muke strigli do nova tri boda.

Izabranici domaćeg trenera Pavleta Skočibušića, nakon nekoliko propuštenih prilika za gol u 17. minuti poveli su 1:0, Emrah Skopljak igrač Čelika loptu je primio na nekih 40-tak metara od gola Sarajeva, nanizao nekoliko igrača bordo ekipe, te prizemnim šutem s oko 15 metara matirao gostujućeg golmana za vodstvo crno-crveni.

Taj gol kao da je trznuo izabranike Dženana Uščuplića, koji su se vratilu u utakmicu golom u 26. minuti. Demirel Veladžić izveo je korner, a najviši u skoku bio je Andrej Đurić za poravnanje rezultata 1:1. Do kraja poluvremena i pored otvorene igre nije bilo promjena rezultata.

U drugom dijelu, gosti su krenuli dosta ofanzivnije kako bi upisali tri boda protiv veoma motivisanog i čvrstog Čelika, rezultat se nije mijenjao do 61. minute kada na scenu stupa, ko bi drugi do Nedim Hadžić, sjajni napadač bordo ekipe, kojeg su igrači Čelika dobro čuvali sve do te 61.minute, postigao je gol za 1:2 i preokret Sarajeva. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, tako da je Sarajevo upisalo 21 pobjedu u sezoni, te se nalaze na trećem mjestu sa 65 bodova, ali i utakmicom manje. S druge strane Čelik je osmi na tabeli s 27 osvojenih bodova.

Juniori: Čelik- Sarajevo 1:2 (Skopljak- Đurić, Hadžić).

Čelik: Trako, Popović, Sivac, Mujak, Durmić, Šuvalić, Šišić, Imamović, Skopljak, Bašić, Muharemović. Trener: Pavle Skočibušić.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Sarajevo: Kovačević, Đurić, Škrielj, Resić, Šabanović, Hadžić , Salčinović, Klarić, Veladžić, Miletić, Mustafić: Trener: Dženan Uščuplić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi