Juniori Zrinjskog se učvrstili na čelu tabele, težak poraz Slobode na Grbavici

Premijer liga

Juniori Zrinjskog se učvrstili na čelu tabele, težak poraz Slobode na Grbavici

A. Beganović

Premijer liga za juniore ulazi u završnicu. Zrinjski je vodeći, a čini se da ga do kraja samo Sarajevo može ugroziti.

U okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za juniore odigrano je pet mečeva, a do veoma važne pobjede u borbi za titlu stigli su mladi fudbaleri Zrinjskog.

Domaći poraz od Sarajeva nije uzdrmao mlade fudbalere Zrinjskog, koji su na svom terenu sa ubjedljivih 4:1 savladali Željezničar Sport Team. Franko Sabljić je u 5. minuti dove Zrinjski do prednost, da bi Dragan Trivunović u 19. stvari vratio na početak.

Ipak, samo osam minuta kasnije Plemići ponovo stižu do prednosti. Ovaj put je pogodio Marko Ćubela. U 63. minuti Hamza Hadžiavdić je pogodio za 3:1, a pet minuta kasnije Sabljić svojim drugim pogotkom završava priču.

Drugoplasirana Sloboda gostovala je na Grbavici i nije se dobro provela. Željezničar je slavio sa ubjedljivih 3:0, a svi golovi postignuti su u drugom poluvremenu. Pogađali su Anel Pirić, Neriman Kočević i Hamza Jaganjac.

Juniori Mladosti su sa sigurnih 2:0 savladali Rudar Prijedor, Zvijezda 09 je slavila u Bijeljini protiv Radnika (2:1), dok je Radnik iz Hadžića u Širokom Brijegu bio bolji od domaćina (3:2).

Sutra igraju Krupa i Borac, te Sarajevo i Tuzla City.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Zrinjski je trenutno vodeći sa 42 osvojena boda, Sloboda je drugoplasirana sa 36, dok je Sarajevo trećeplasirano sa bodom ali i utakmicom manje.

Na samom dnu se nalazi Rudar iz Prijedora sa samo 13 osvojenih bodova.

Top Komentari

bk123
Bravo juniori Zrinjskog...budi te ko seniori...Bravo za trenera Dabu
1 0
Jugovina
I onda kazu da se Zrinjskom steli. Izgleda da se guraji i juniori i kadeti i pioniri.... Bravo momci.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi