Juniorski reprezentativac BiH debitovao za prvi tim Fortune Dusseldorf

Dobre igre nisu ostale nezapažene

Juniorski reprezentativac BiH debitovao za prvi tim Fortune Dusseldorf

A. Beganović

Juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine, Elmin Herić, debitovao je za prvi tim bundesligaša Fortune Dusseldorf.

Fortuna Duseldorf nije na najbolji način otvorila sezonu. Samo četiri osvojena boda u sedam utakmica sasvim sigurno ne zadovoljavaju ambicije ovog kluba, a reprezentativnu pauzu trener ove ekipe Friedhelm Funkel odlučio je iskoristiti i za odigravanje prijateljskog susreta.

Protivnik njemačkoj ekipi bio je holandski prvoligaš Venlo, a u pobjedi 1:0 učestvovao je i juniorski reprezentativac Elvin Herić.

Mladi bosanskohercegovački napadač priliku da debituje za prvi tim dobio je u 64. minuti, a kako pišu tamošnji mediji, s onim što je prikazao zadovoljni su u stručnom štabu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Herić je tokom ljetnog prelaznog roka iz Kolna stigao u Fortunu i čini se da je napravio sjajan potez. Standardno igra za juniore ovog kluba, u sedam utakmica postigao je dva pogotka, a upravo dobre igre u juniorima su bila i svojevrsna pozivnica za debi u prvom timu.

Na kraju podsjetimo i da je u nedavno odigranom prijateljskom meču juniorskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Albanije (2:0) Herić postigao drugi pogodak.

Top Komentari

kovacic
Ne debituje se za prvi tim u prijateljskim utakmicama već pred 50.000 navijača u Dizeldorfu u Bundesligi ili DFB Pokalu. Kad se to desi onda je debitovao, ovako je samo taktička opcija.
5 3
Navijac45
Pratim Herica vec dugo , jedan od rijetkih koji u timu nesto vrijedi. Svaka cast momku
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi