Prvijenac Herića, Voloder i društvo zaustavili aktulenog prvaka i nadolazeću zvijezdu iz Dortmunda

Juniorska Bunsdesliga

Prvijenac Herića, Voloder i društvo zaustavili aktulenog prvaka i nadolazeću zvijezdu iz Dortmunda

A. Beganović

Odigrani su susreti 2. kola juniorske Bundeslige, a u grupi Zapad zapažene nastupe imali su i bosanskohercegovački fudbaleri.

Fortuna Dusseldorf čije boje brani i bosanskohercegovački napadač Elmin Herić rezultatom 3:2 je savladala Wuppertaler koji je u dva navrata imao prednost. Ipak, Herić i društvo su smogli snage da se vrate te su upisali drugu pobjedu, a mladi bh. napadač postigao je pogodak u 81. minuti za 2:2.

Derbi kola odigrali su aktuelni prvak Borussia Dortmund i Koln čije boje brani juniorski reprezentativac naše zemlje Robert Voloder. Golovima Mullera popularni Jarčevi su slavili 2:0, a Voloder je ponovo pružio sjajnu partiju i uspio je zaustaviti Youssoufa Moukokoa koji je u prošlom kolu postigao šest pogodaka, a u sezoni prije čak 50 i kojem fudbalski stručnjaci predviđaju blistavu karijeru.

Do prvog boda u sezoni stigla je i Viktoria Koln koja je remizirala na gostovanju kod Rot-Weiss Oberhausena (2:2), a za ekipu iz Kolna 58 minuta je odigrao nekadašnji kadetski reprezentativac BiH, Faris Bačevac.

U grupi Sjever/Sjeveroistok do druge pobjede u sezoni je stigao Union Berlin čije boje brani juniorski reprezentzativac naše zemlje Stefan Rankić. Slavio je Union Berlin 4:2 na gostovanju kod Niendorfera, a Rankić je na terenu proveo svih 90 minuta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zanimljivo je bilo u duelu Werdera i Wolfsburga. Slavio je Wolfsburg rezultatom 4:2, a u redovima pobjedničke ekipe svih 90 minnuta je odradio bh. fudbaler Ivan Sarčević.

I u grupi Jug/Jugozapad igrani su susreti 2. kola, a do prve pobjede stigao je Augsburg za kojeg nastupa mladi bh. fudbaler Amer Dedić. Rezultatom 4:2 Augsburg je savladao Furth, a Dedić je odigrao 90 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi