Juniorski reprezentativac BiH potpisao profesionalni ugovor sa PSV-om
Foto: PSV

Velika prilika za mladog Amara Ćatića

Juniorski reprezentativac BiH potpisao profesionalni ugovor sa PSV-om · Zvanično

Nakon što se 2010. godine pridružio omladinskom pogonu holandskog velikana PSV-a, osam godina kasnije Amar Ćatić je potpisao i svoj prvi profesionalni ugovor sa ovim klubom.

Inače, ovaj mladi, 19-godišnji, krilni napadač je član juniorske selekcije naše zemlje, a sada je sa PSV-om potpisao ugovor do 2020. i opcijom produženja na još jednu godinu.

Adnan Ćatić je svoj prvi profasionalni ugovor u karijeri zaradio sjajnim igrama u juniorskoj ekipi PSV-a. U protekloj sezoni je, tako, odigrao 12 utakmica u juniorskom šampionatu Holandije, te je upisao šest golova i sedam asistencija.

Ovaj mladi fudbaler će se prvo priključiti rezervnoj ekipi PSV-a, Jong PSV-u, koji se takmiči u drugom rangu holandskog fudbala, te će se nastupima u ovoj ekipi pod trenerskom palicom Dennisa Haara pokušati izboriti za poziv iz prvog tima.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi