Znate onu priču kako se postaje šampion?

Pobijediš kada je najteže

Znate onu priču kako se postaje šampion?

Edmir Škorić

U filmu Nebeska udica je glumac Nebojša Glogovac, koji je nedavno umro, izgovorio one čarobne riječi: "Sine, znaš kako se postaje pravi šampion? Izađeš na teren kad je najteže i - pobijediš".

Tako to motivirajuće zvuči, ali treba znati biti šampion, treba izaći i pobijediti. Stoga, ne mogu svi klubovi da se svrstaju u rubriku najboljih. Svi to žele, svi marljivo rade upravo zbog toga, ali jasno nam je svima da samo rijetki na kraju postaju - šampioni.

Iako vjerovatno neće biti šampion, Jose Mourinho je jučer izašao na Etihad i njegov United je gubio 2:0, pa dobio 3:2. Moralni je pobjednik na kraju. Neko poput Josea najbolje zna kako se postaje šampion. Uspijevao je kada je najteže osvojiti Ligu prvaka s Portom, s Interom...

Pep Guardiola je osvojio sve i svašta, njegovi timovi igraju prelijep nogomet, ali jučer je naišao na većeg šampiona, koji je "izašao kada je najteže i - pobijedio".

Odat ćemo to priznanje i nogometašima PSV-a, koji su u gostima kod AZ Alkmaara u derbiju kola gubili 2:0 u 74. minuti, pa za pet minuta zabili tri gola, slavili s 3:2 i došli na korak od titule.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Sastav iz Eindhovena sada ima plus 10 u odnosu na Ajax i utakmicu više, ali do kraja su ostala još četiri kola, pa će vjerovatno PSV biti prvak Holandije. Ima šampiona puno, a oni su uglavnom to što jesu jer su pobjeđivali kada je najteže.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti