Ivanković: Ova pobjeda nam može biti veliki poticaj

Široki Brijeg slavio na Pecari

Ivanković: Ova pobjeda nam može biti veliki poticaj

S. Mlaćo
Odahnuli su na Pecari. Lakše se diše.

Široki Brijeg je sinoć pružio kvalitetnu partiju i nadigrao Tuzlu City 2:1, te tako došao do druge pobjede u 10. odigranih kola.

Jure Ivanković je imao razloga za zadovoljstvo.

“Utakmicu smo otvorili na najbolji mogući način. Upravo onako kako smo priželjkivali, posebice u proteklim utakmicama na domaćem terenu. Otvorili smo dobrom igrom i ranim pogotcima. I kada se okrene taj momentum u igri, onda igrači daju i više od onoga što objektivno mogu. Malo smo pali u posljednjih desetak minuta prvoga dijela i gosti su nas kaznili pogotkom. No, FK Tuzla City je kvalitetna momčad, izvrsno vođena i do sada su pokazali kako su jedan od najozbiljnijih kandidata za sami vrh, tako da smo znali da će kazniti naše greške. U nastavku smo energetski pali, svjesno se povukli u srednji blok i čekali svoje prilike iz kontre. Iako smo htjeli drugačije privesti utakmicu kraju, uvukla se određena nervoza i još jednom se potvrdilo kako se ove sezone moramo krvavo boriti za svaki bod. Igrači zaslužuju velike komplimente za trud, borbu, zalaganje i za sve što su pokazali na terenu. Ova pobjeda nam može biti veliki poticaj za dalje“, rekao je Ivanković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom kolu, tačnije u nedjelju Široki Brijeg gostuje na Mokri Dolac Posušju.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi