Razigrani Široki na Pecari srušio lidera!

Sjajan meč domaćih

Razigrani Široki na Pecari srušio lidera!

S. Grebović

Široki Brijeg je večeras na svojoj Pecari rezultatom 2:1 bio bolji od lidera šampionata, ekipe Tuzle City.

Gosti su bili ti koji su bolje otvorili susret. Prijetili su Mešanović i Mišić, ali je lopta nakon tih pokušaja otišla pored gola.

Sa druge strane Široki je iz prve prilike na utakmici poveo. Bilo je to nakon jedanaesterca koji je dosuđen nakon igranja rukom Elvisa Mehanovića.

Odgovornost je preuzeo Bože Vukoja koji je golmana Fejzića poslao u jednu, a loptu u drugu stranu za oduševljenje na Pecari.

Samo četiri minute kasnije čuvar mreže Tuzlaka je ponovo morao vaditi loptu iz svoje mreže. Mujan je sjajnom fintom izbacio svog čuvara Morrisa, centrirao, a Lukić se samo naklonio i na semaforu je već pisalo 2:0 za domaće!

Pet minuta prije kraja prvog dijela tim Husrefa Musemića vraća egal ovom susretu.

Oglasi

Mišić je bio u prilici, ali je njegov udarac odbranio Miškić. U nastavku napada igrač gostiju ubacuje, a Gavrić glavom zabija za smanjenje rezultata na 2:1.

Nastavak meča donio je otvorenu igru sa obje strane, ali bez nekih većih prilika. Izdvajaju se pokušaji Mešinovića sa jedne i Lukića sa druge strane. Mreže su do kraja dvoboja mirovale pa je tako Široki prekinuo niz od četiri utakmice bez pobjede i sada je šesti sa dvanaest bodova na svom kontu.

Tuzla City je uprkos prvom ovosezonskom porazu zadržala lidersku poziciju sa 22 boda, s obzirom da je i drugoplasirani Zrinjski u ovom kolu doživio poraz na gostovanju u Bijeljini (1:0).

Premijer liga BiH, 10. kolo

NK Široki Brijeg - FK Tuzla City 2:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg: Miškić, Medić, Musa, Obšivač, Čuljak, Jurić, Mašić, Vukoja, Blagaić, Lukić, Mujan.

Tuzla City: Fejzić, Efendić, Čeliković, Morris, Mehidić, Karjašević, Gavrić, Mišić, Mešinović, M. Mehanović i E. Mehanović.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

_admirr.x
Pade Plastika
4 9
inoxsteel
Odlična igra Širokog! Vidljiv napredak iz utakmice u utakmicu
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi