"Nadam se da pozitivna serija Veleža neće početi sutra protiv nas"

Trener Širokog pred gostovanje u Mostaru

"Nadam se da pozitivna serija Veleža neće početi sutra protiv nas"

E. Čaušević

Nakon reprezentativne pauze nastavlja se Premijer liga Bosne i Hercegovine, a očekuju nas mečevi 17. kola.

Ljubitelji bh. fudbala će već sutra moći pogledati jednu utakmicu jer se u Mostaru sastaju Velež i Široki Brijeg.

Sigurno je da su oba kluba iskoristila pauzu da se što bolje spreme za finiš prvog dijela sezone, te se na stadionu Rođeni očekuje dosta uzbuđenja.

Velež ovaj meč dočekuje nakon remija u prošlom kolu protiv Slobode i sigurno je da žele prekinuti niz od četiri utakmice bez pobjede i pobjeći iz donjeg dijela tabele.

S druge strane Široki stiže u Mostar u nizu od četiri meča bez poraza i jasno je da će gosti dati sve od sebe da i sutra ostvare pozitivan rezultat.

"U stanci smo dobro radili i rješavali probleme koje smo imali. Situacija u Velež? Ne treba umanjivati njihovu kvalitetu i stručnost ljudi koji vode njihov klub. Oni će se sigurno podignuti u formi i na tablici. Ipak, nadam se kako njihova pozitivna serija neće krenuti protiv nas. Idemo se hrabro postaviti, odigrati dobru utakmicu u ostvariti pozitivan rezultat", rekao je Jure Ivanković.

Oglasi

Na press konferenciji bio je i fudbaler kluba s Pecare, Marijan Ćavar, koji se lagano vraća u pravu formu.

"Najveći problem je bio što nisam prošao pripreme. Treneri su me dozirali na pravi način, dobivao sam priliku onoliko koliko sam i trebao. Sada sam na dobroj razini, spreman za sve izazove, ali i uvjeren kako mogu biti i bolji", rekao je Ćavar i dodao.

"Velež je kvalitetna momčad i veliki klub. Njihovi dosadašnji rezultati nisu pravo mjerilo. Ne treba nas zavaravati njihova pozicija. Ipak, njima potpuni respekt, ali dolazimo po bodove".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ivanković sutra ne može računati na Zvonimira Begića i Ivana Grgića koji su od ranije povrijeđeni, dok je upitan i nastup Daniela Lukića koji također ima problema s povredom.

Podsjećamo, utakmica između Veleža i Širokog Brijega igra se sutra od 18 sati.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi