NK Široki Brijeg ostaje bez standardnog prvotimca

Ponuda iz Uzbekistana presudila

NK Široki Brijeg ostaje bez standardnog prvotimca

E. Ganibegović

Među klubovima koji su započeli pripreme za proljetni dio sezone je i Široki Brijeg.

Jedan od fudbalera koji se nije pojavio na prvom treningu je Jure Obšivač, standardni prvotimac hercegovačkog kluba koji je nastupio na svih 19 utakmica u Premijer ligi BiH u jesenjem dijelu sezone. 

Ovaj 31-godišnji defanzivac je dobio ponudu jednog kluba iz Uzbekistana, a klub s Pecare odlučio je da mu izađe u susret i pusti ga u Aziju pola sezone prije nego što bi mu istekao ugovor.

Podsjetimo, Obšivač je u Široki Brijeg stigao u ljeto 2020. godine kao slobodan igrač nakon što je napustio Domžale. U dva navrata je igrao za kazahstanski Atyrao, tako da mu izleti u Aziju nisu strani.

Još je nastupao za rumunski Sepsi, a u rodnoj hrvatskoj igrao je za Split, Istru, Dugopolje, Kastel, te Hajduk u kojem je i počeo karijeru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Široki Brijeg je nastupio ukupno 43 puta i postigao jedan gol i to u pobjedi protiv Radnika (0:2) u posljednjem kolu prošle sezone.

Širokobriježani se trenutno nalaze na petom mjestu s 27 bodova i ovog proljeća ih očekuje borba za izlazak u Evropu, a odlazak Obšivača otvara prostor za dovođenje novog pouzdanog stopera.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi