Na poluvremenu održao govor igračima nakon što mu je pomoćnik rekao brutalnu istinu

Kloppu nije bilo lako, ali je uspio

Na poluvremenu održao govor igračima nakon što mu je pomoćnik rekao brutalnu istinu

E. Čaušević

Liverpool je uspio da pobijedi Villarreal u revanšu sa 3:2 nakon preokreta i plasira seu finale Lige prvaka.

Utakmica na De la Ceramici je oduševila fudbalsku javnost jer smo gledali zaista odličan meč. Villarreal je uspio nakon prvih 45 minuta da dođe do 2:0 i u potpunosti anulira prednost Liverpoola iz prve utakmice na Anfieldu.

Očekivalo se da bi španski klub mogao da dođe do produžetaka i iskoristi očajnu igru Liverpoola iz prvog poluvremena, ali na kraju se to nije desilo.

Nakon prvog poluvremena na teren kao da je izašla neka druga ekipa Liverpoola jer su gosti igrali odlično. Redsi su uspjeli da dođu do potpunog preokreta i na kraju pobijede sa 3:2 i plasiraju se u veliko finale.

Međutim, jasno je da su u Liverpoolu itekako bili zabrinuti nakon očajne predstave u prvom poluvremenu. To je bilo najlošije poluvrijeme Redsa ove sezone, no uspjeli su da se izdignu iz svega i vrate na najbolji način.

Nakon utakmice izjavu je dao i trener gostujućeg tima Jurgen Klopp koji je priznao da mu opšte nije bilo lako nakon prvih 45 minuta i da je razmišljao šta uopšte da kaže svojim igračima.

"Vidio sam već nakon prve tri minute da ne ide kako treba. Igrači su očito bili pod pritiskom jer su mnogo griješili i olako smo gubili lopte. Dok sam išao prema svlačionicu pitao sam asistenta Petera Krawietza da mi nađe neki podatak u čemu smo bili dobri i da to predstavim kao motivaciju igračima", rekao je Klopp i dodao.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"On mi je iskreno odmah poručio: 'Nemam takav podatak jer nismo ni u čemu bili dobri'. Znao sam tada da moram održati govor na poluvremenu. Rekao sam im da je problem fudbalske prirode i da ćemo ga riješiti fudbalom. Jasno sam im poručio: 'Ljudi mi nismo u prvom poluvremenu igrali fudbal. Igrajte! Igrajte kao što ste igrali cijele ove sezone. Budite hrabri. Oni imaju momentum, ali nemaju kontrolu nad utakmicom i možemo se vratiti u meč'. Taj govor ne bi imao smisla da nisu igrači tako reagovali i došli do preokreta. Bili smo mirni i zasluženo smo u finalu".

Poznato je da će Liverpool u finalu igrati protiv boljeg iz duela Real Madrida i Manchester Cityja koji svoj revanš igraju večeras na Santiago Bernabeu. City je u prvom meču na svom terenu pobijedio sa 4:3.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Otkud Manchester Utd u Ligi sampiona lol
7 0
FahroKonjHodzic
sto ovi klop vazda nosi kackete panije ocelavio
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi