Tako to rade veliki klubovi: Gospodski potez Villarreala nakon utakmice protiv Liverpoola

Nisu uspjeli proći u finale

Tako to rade veliki klubovi: Gospodski potez Villarreala nakon utakmice protiv Liverpoola

E. Čaušević

Fudbaleri Liverpoola plasirali su se u finale Lige prvaka nakon što su sinoć u revanš meču pobijedili Villarreal sa 3:2.

Redsi su u prvom meču na svom terenu slavili sa 2:0, ali je sinoć Villarreal fantastično igrao u drugom poluvremenu i činilo se da bi mogli gledati pravu dramu na stadionu De la Ceramica.

Villarreal je briljantno igrao u prvom poluvremenu i uspio je da anulira zaostatak iz prve utakmice. Domaći su poveli već u trećoj minuti kada je pogodio Dia, dok je gol za 2:0 zabio Coquelin u 41. minuti.

Međutim, u drugom poluvremenu se totalno promijenila slika na terenu. Liverpool je uspio da dođe do svoje igre, a nakon toga brzo je uslijedio i preokret. Gosti su došli do pobjede od 3:2 i na kraju se zasluženo plasirali u veliko finale.

Villarreal je oduševio sve u ovoj sezoni Lige prvaka, ali jednostavno nisu imali snage za još jednu senzaciju. Žuta podmornica je sigurno najveće iznenađenje ove sezone i u dvomeču protiv Redsa su se igrači ovog tima borili do zadnjeg atoma snage, ali nisu uspjeli.

Nakon utakmice u centru pažnje našla se i objava Villarreala na društvenim mrežama koja je oduševila fudbalsku javnost.

U Villarrealu su se odmah oglasili na Twitteru nakon sinoćnje utakmice kako bi čestitali Liverpoolu na zasluženoj pobjedi i plasmanu dalje, te su poželjeli engleskom klubu mnogo sreće u finalu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Villarreal želi da čestita Liverpoolu plasman u finale Lige prvaka. Sretno u budućnosti Redsi, vi ste fantastičan tim", poručili su iz španskog kluba.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

SamoSiroki
Koja je to veličina, kapa do poda. Ovo me podsjeća na jedan naš klub s juga, startove za zatvor i izmišljaju penale samo za 3 boda a ovdje milijarda u pitanju i sve ok
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi