Jurgen Klopp ima rješenje za VAR: Volio bih da to usvoje

Trener Liverpoola se oglasio

Jurgen Klopp ima rješenje za VAR: Volio bih da to usvoje

Endin Čaušević

VAR je još uvijek glavna tema u Engleskoj jer smo i na današnjem meču Burnleyja i Aston Ville vidjeli diskutabilnu odluku.

Naime, Aston Villa je uspjela da dođe do prednosti golom Grealisha, ali je gol poništen nakon što je VAR pokazao da je Wesley bio u ofsajdu. To je ponovo izazvalo žestoke kritike jer je i ova odluka bila itekako diskutabilna.

VAR je u dosadašnjem dijelu Premiershipa poništio preko 20 golova zbog ofsajda, a odluke su bile zaista pod znakom pitanja. O tome je govorio i Jurgen Klopp koji je predložio novo rješenje.

On je poručio da VAR povlači pretanke linije između zadnjeg igrača odbrane i protivničkog igrača, te da je to najveći problem kod grafike.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"To nije najveći problem na svijetu. Ipak, želimo naći rješenje koje će pomoći da se donose ispravne odluke. Sada je problem što skoro svaki ofsajd izgleda da je pogrešna odluka VAR-a. Linije su pretanke u grafici i o tome smo pričali na Seminaru trenera UEFA-e nedavno. Volio bih da grafika bude drugačija oko tih linija i da se to usvoji. Vjerujem da bi to olakšalo posao onima u VAR sobi", rekao je Klopp.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...VAR je zakon,kakav god da je...Real vise nece moci osvajati LP golovima iz offsidea od 3 metra...nego ce se fino mjeriti u milimetar...
4 8
kn0x
Pomoglo bih nesto poput challenga u tenisu. Inace Englezi su bukvalno shvatili var i to vam je ono trazili ste var dobili ste var..
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi