Jurgen Klopp ima samo jednu želju za ljetni prelazni rok
Klopp smatra da bi dovođenjem De Ligta i Virgil Van Dijk zaigrao još bolje

Liverpool neće previše mijenjati svoju ekipu ovog ljeta, ali Nijemac ipak želi jednog igrača

Jurgen Klopp ima samo jednu želju za ljetni prelazni rok

S. Pašalić

Jurgen Klopp je nakon 14 godina ponovo doveo Liverpool na krov Evrope.

Trener Redsa je imao razloga za zadovoljstvo nakon što je njegov tim slavio protiv Tottenhama u finalu Lige prvaka sa 2:0, a malo mu je nedostajalo da osvoji naslov prvaka i u Premier ligi.

Upravo u Engleskoj je Liverpool imao najbolju odbranu u ligi koja je primila samo 22 gola, a razlog su bili golman Alisson i trenutno najbolji stoper Virgil Van Dijk.

Klopp nema nekih prevelikih želja za ljetni prelazni rok, ali bi jednog igrača ipak volio vidjeti u dresu Liverpoola, a to je igrač Ajaxa Matthijs de Ligt.

Mlada zvijezda Ajaxa je postala miljenik Kloppa nakon sjajnih izdanja u domaćem prvenstvu i Ligi prvaka i smatra da bi ovaj transfer pomogao Virgilu Van Dijku da bude još bolji naredne sezone.

Ali, postoji mali problem, a to je da uprava tima sa Anfielda nije planirala nove transfere ovog ljeta.

Iako De Ligta žele Barcelona, PSG, Juventus i Manchester United, Klopp smatra da bi on bio savršen za Liverpool.

"Imali bi najbolje stopere sa De Ligtom i Van Dijkom. Oni su vrhunski odbrambeni igrači. De Ligtu bi možda bila primamljiva ideja da igra sa Van Dijkom", rekao je Klopp.

"To je odlično jer kada gradite kuću, uvijek krećete od temelja, a ne od krova", dodao je trener Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi