Pet velikana poslali ponude za De Ligta i traže odluku za sedam dana
(Foto: EPA)

Gdje će mladi holandski fudbaler?

Pet velikana poslali ponude za De Ligta i traže odluku za sedam dana

M. Šljivak

Štoper Ajaxa Matthijs de Ligt (19) je zaludio evropske velikane.

Sa samo 19 godina ovaj holandski fudbaler igra zaista fantastično i ovog ljeta će vjerovatno napraviti ogroman transfer.

Najveći evropski klubovi se bore za potpis mladog defanzivca, a on će morati da odabere jednog velikana između pet ponuda koje ima.

Katalonski Sport donio je imena timova koji su poslali ponude za De Ligta. Očekivano, predvodi ih Barcelona, a pored prvaka Španije na stolu mladi fudbaler ima i ponude PSG-a, Juventusa, Manchester Uniteda i Liverpoola.

Ipak, svi timovi imaju samo jedan uslov. Žele da se De Ligt odluči i da za sedam dana saopšti konačnu odluku, kako bi ekipe koje ne izabere imale vremena da nađu adekvatnu zamjenu.

Svima je dovođenje De Ligta prioritet. Njegova cijena će vjerovatno biti 85 miliona eura, ali dosta toga će odlučivati i kontroverzni agent Mino Raiola.

On je čovjek koji je zadužen za karijeru mladog fudbalera. Dosta toga se pita u ovom slučaju i sigurno je da želi što veći kolač u ovom slučaju.

De Ligt se oglasio, šta se može zaključiti iz njegove izjave?

U jednom je trenutku bio na pragu potpisa za Barcelonu, ali De Ligt je još uvijek u Ajaxu, no skoro je pa sigurno da će naredne sezone obući dres nekog velikana.

Smatra se da su Barcelona i Manchester United u prednosti, mada se pojavila i informacija da ga želi Pep Guardiola. Kako god, De Ligt će morati da donese odluku.

"Imam li klub iz snova? Ne, jedino Ajax, ne postoji drugi klub o kojem sam sanjao. Uivjek sam sanjao da igram za Ajax. Vidjet ću što je najbolje za moju karijeru i gdje mogu najviše da se razvijam i odigram najviše minuta", rekao je De Ligt, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Na osnovu toga ću donijeti odluku i izabrati klub u kojem ću nastupati naredne sezone".

De Ligt je sa Ajaxom bio prvak Holandije, osvojio je Kup i igrao je polufinale Lige prvaka, a gdje su Kopljanike sekunde dijelile od velikog finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti