"Gdje je finale? Istanbul. Rezervišite hotel"
Njemački menadžer bio je uvjeren kako će njegov tim ponovo ući u finale Lige prvaka, ali od toga su trenutno Redsi veoma daleko (Foto: Screenshot)

Kloppa ismijavaju zbog izjave iz prošle godine

"Gdje je finale? Istanbul. Rezervišite hotel"

Midhat Šljivak

Real Madrid je deklasirao Liverpool na Anfieldu u prvom duelu osmine finala Lige prvaka. Kraljevi su slavili s 5:2 i tako su ponovo pobijedili Redse nakon trijumfa u finalu prošle godine. Nakon ove utakmice u centru pažnje se našla izjava menadžera tima s Anfielda Jurgena Kloppa koji je nakon poraza u finalu prošle godine rekao da se unaprijed rezervišu hoteli za ovosezonsko finale u Istanbulu.

Real Madrid ponovo je uspio savladati Liverpool. Nakon finala Lige prvaka iz prošle sezone kada su u Parizu Kraljevi slavili s 1:0, osmina finala elitnog evropskog takmičenja donijela je novi duel ovih velikana i ponovo će po svemu sudeći Real biti koban za Redse.

Nakon jučerašnje utakmice brojni ljubitelji fudbala sjetili su se riječi menadžera Liverpoola Jurgena Kloppa nakon finala iz Pariza. On je poručio svima da bukiraju smještan u Istanbulu za ovosezonsko finale.

"Nije loša stvar doći do finala. To je određena vrsta uspjeha, iako ga ne želite smatrati uspjehom", rekao je Klopp u Parizu i dodaje:

"Imam snažan osjećaj da ćemo ga ponovo igrati. Ovi momci su izuzetno kompetitivni i sjajna su grupa. To će biti i naredne sezone. Gdje se igra finale naredne sezone? Istanbul? Rezervišite hotel", poručio je Klopp.

Mnogi su se sjetili ovih riječi nakon jučeranjeg meča protiv Real Madrida. Komentari su brutalni.

Oglasi

"Možda je želio samo gledati tu utakmicu zajedno s porodicom", samo je jedan od 'ludih' komentara koji su se pojavili na društvenim mrežama nakon blamaže Redsa na Anfieldu.

O teškom porazu u jučerašnjem meču njemački stručnjak je govorio po završetku utakmice. Tvrdi da je odbrana ozbiljan problem.

"Pravili smo greške u blizini gola. Rekao sam nekoliko puta da je poraz uvijek poraz ako nešto ne naučiš iz njega. Na početku smo igrali vrhunski, baš onako kako smo trebalo, a nakon što smo počeli primati golove, više nas nigdje nije bilo", rekao je Klopp i dodaje:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Vjerujem da Carlo Ancelotti misli da je sve već gotovo. I ja tako razmišljam u ovom trenutku. Otići ćemo tamo i dati sve od sebe. Bit će to veliki izazov. Moramo naučiti iz ove utakmice", poruka je Jurgena Kloppa.

Revanš meč Real Madrida i Liverpoola igra se 15. marta na stadionu Santiago Bernabeu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Robijasi_It
a jesul li vam rezervisali i ulaznice na tribine
2 0
MaDaj
Kennnnnnnnnnnnyyyyyy jesi živ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije