Klopp: Ne zaslužujemo igrati Ligu prvaka

Menadžer Redsa razočaran

Klopp: Ne zaslužujemo igrati Ligu prvaka

E. Škorić

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp je razočaran nakon što je njegov tim osvojio samo bod u duelu s Newcastleom (1:1).

Redsi se bore za Ligu prvaka, no kako igraju, upitno je hoće li završiti u Top 4 ove sezone u kojoj brane naslov. Imali su danas protiv Newcastlea "more" šansi, ali je samo Salah pogodio na početku utakmice. Taj gol nije bio dovoljan, budući da je Newcastle golom Willocka u nadoknadi došao do velikog boda.

Ovo je druga utakmica u nizu da Liverpool na ovaj način prosipa dva boda. U ponedjeljak je također u finišu primio gol od Leedsa u remiju 1:1.

"Ne vjerujem da neko može stvoriti više i veće šanse nego što smo to mi danas uradili. Postigli smo prekrasan gol, ali to nije bilo dovoljno jer smo protivnika ostavili na životu do samog kraja. Na kraju je Newcastle zaslužio gol", rekao je Klopp, dodavši:

"Osvojili smo bod, ali to osjećamo kao poraz. S ovakvom igrom ne vidim da zaslužujemo igrati u Ligi prvaka".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool je tek šesti na tabeli s 54 boda, ali i dalje ima šansu da stigne četvrtoplasirani Chelsea, koji je nešto kasnije s 1:0 pobijedio West Ham.

Loša sezona za Redse, koji su nedavno ispali od Real Madrida u četvrtfinalu Lige prvaka. Sada im slijedi teško gostovanje kod Manchester Uniteda, a nakon toga će do kraja sezone još igrati protiv Southamptona, WBA, Burnleyja i Crystal Palacea.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi