Klopp odgovorio na teške optužbe: "Mrzio bih sam sebe..."

Trener Liverpoola u neugodnoj epizodi

Klopp odgovorio na teške optužbe: "Mrzio bih sam sebe..."

Eldar Ganibegović

U derbiju 11. kola engleske Premier lige Liverpool je prije tri dana s minimalnih 1:0 savladao Manchester City.

Uoči ove utakmice na press konferenciji je trener Liverpoola govorio o finansijskoj moći klubova kojima kapital pristiže iz Saudijske Arabije i Katara, među kojima je i Manchster City.

"Niko se ne može mjeriti s Manchester Cityjem. Ima najbolju momčad na svijetu i kupio je najboljeg napadača (Erling Haaland,op. a.) . Nije važno koliko košta, doveli su ga. Ne možemo to učiniti, to je nemoguće.

Postoje tri kluba u svjetskom fudbalu koji financijski mogu raditi šta god žele. To je legalno, ok, ali oni mogu raditi apsolutno sve što žele. Moramo se natjecati s njima. Takva je situacija, to za mene nije problem", rekao je Jurgen Klopp.

Te izjave nisu dobro prihvaćene ni shvaćene na Etihadu, pa je njemački stručnjak tako optužen za ksenofobiju.

(

Oglasi

Ksenofobija označava strah ili anksioznost prema strancima ili nepoznatom. Pojam se općenito koristi za opisivanje straha ili mržnje prema stranicima ili općenito, prema ljudima drugačijim od samoga sebe. Naprimjer, rasizam se ponekad opisuje kao oblik ksenofobije.)

Trener Liverpoola odlučio je odgovoriti na optužbe i rekao da bi mrzio sam sebe da je tako.

"Ne mogu me optužiti za ksenofobiju. Da sam takav, mislim da bih mrzio sebe. Poznajem se jako dobro. Nisam mogao tako razmišljati, to je miljama daleko od moje ličnosti. 

Mnogo sam puta rekao da sam otvoren tip i ponekad me ne razumiju. Ponekad pogledam i kažem "Bože, kako su protumačene moje riječi". Nije bilo namjerno, odgovarao sam na pitanje kako se možemo natjecati s Manchester Cityjem.

Rekao sam da poštujem ljude u Cityju, a ipak se neko osjećao uznemiren mojim izjavama," rekao je Jurgen Klopp, a prenosi BBC.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, u 86. minuti utakmice protiv Cityja Klopp je dobio direktan crveni karton zbog žustrih protesta prema sucu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...reci im nek ti se napuse kite,sta im se izvinjavas...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi