"Gdje je finale naredne godine? Istanbul? Rezervišite hotel"
Foto - EPA

Klopp nakon poraza od Reala

"Gdje je finale naredne godine? Istanbul? Rezervišite hotel"

M. Šljivak

Liverpool je poražen u finalu Lige prvaka od Real Madrida rezultatom 1:0.

Iako su Redsi bili bolji tim u većem dijelu meča, Kraljevi su na kraju zabili pogodak i došli su do naslova najboljeg tima Evrope.

Veliko razočarenje vlada među igračima Liverpoola. Menadžer Jurgen Klopp ih pokušava p

"U svlačionici niko više ne smatra da smo imali odličnu sezonu. Trebat će nam nekoliko sati da sve svarimo. Odigrali smo dobru, ali ne perfektnu utakmicu. Perfektna utakmica nije moguća protiv rivala koji igra ovako duboku formaciju", rekao je Klopp i nastavio je:

"Imali smo dosta šansi, ali nije bilo čistih prilika. Primili smo pogodak iz ubacivanja iz auta. Valverde je htio šutirati i Vinicus je bio tu. Pokušali smo sve, posebno nakon primljenog gola. Željeli smo biti hrabriji".

"Mogli smo odigrati i bolji fudbal. Mogao je Madrid, ali nisu. Oni su igrali kako su morali. Osim gola nisu ništa napravili. Zabili su iz jednog šuta, mi nismo iz devet".

Klopp je poručio kako će Liverpool igrati finale i naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Osjećaj je čudan. Nije loše doći do finala, i to je nekakav uspjeh, ali ne onakav kakav želite", istakao je Klopp i dodao je:

"Imam predosjećaj da ćemo opet igrati finale. Ovi momci su takmičarski nastrojeni, sjajna su grupa i bit ćemo to i naredne sezone. Gdje je finale naredne sezone? Istanbul? Rezervišite hotel", poručio je Klopp.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Kenny vec odselio tamo ^__^
10 0
Jupp
Drag mi je ovaj trener, ali previse se umislio mozda.. Sa ovom izjavom je vec podcjenio sve protivnike do finala, mogao bi ispasti vrlo brzo, pa da turiaticki ode samo :)
9 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi