Na Anfieldu počinju pregovori o najvažnijem mogućem potpisu
Foto - EPA

Žele zadržati Jurgena Kloppa u narednim godinama

Na Anfieldu počinju pregovori o najvažnijem mogućem potpisu

Midhat Šljivak

Ekipa Liverpoola pod vodstvom Jurgena Kloppa igra zaista čudesan fudbal.

Njemački trener je na Anfieldu od 2015. godine. Izgradio je nevjerovatnu ekipu koja je postala jedna od najboljih na svijetu, a uspio je nakon tri decenije Redsima donijeti i trofej Premiershipa.

Kloppa ugovor s Liverpoolom veže do ljeta 2024. godine. On je u nekoliko navrata isticao da će ispoštovati ugovor do kraja i da će potom donijeti odluku o budućnosti.

"Plan je još uvijek isti i ništa se nije promijenilo. Ako odlučim da odem nakon okončanja ugovora, to neće imati nikakve veze s kvalitetom ekipe. Sve radimo s dugoročnim planovima, a klub mora biti još bolji kada ga napustim", rekao je Klopp i o potencijalnom ostanku je dodao:

"Ako budem imao energiju koja se bude poklapala s timom. To je jako bitno. Ali, trenutno je plan 2024. godina", poručio je fenomenalni njemački trener.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Ccn5ccwt4Nf/[/instagram]

Oglasi

Međutim, rukovodstvo engleskog velikana nema namjeru da čeka 2024. godinu. Oni su prezadovoljni onim što radi Klopp i spremni su ga vezati novim višegodišnjim ugovorom.

The Times tvrdi kako je će uskoro početi razgovori o produženju saradnje s 54-godišnjim menadžerom i vjerovatno će Jurgen Klopp moći na papir da stavi šta god poželi i to će mu biti ispunjeno.

Fenomenalni njemački stručnjak je od dolaska u klub 2015. godine odradio ukupno 373 utakmice na klupi Redsa. Dobio ih je 229, ima 84 neriješena duela i 60 poraza.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CcV-lUCNSJh/[/instagram]

Potražite više informacija na temu Premier league:

S ovim timom je osvojio Premier ligu, Ligu prvaka, UEFA Superkup, klupsko prvenstvo svijeta i EFL Kup.

Nema dileme da bi navijači Liverpoola silno željeli da Klopp i u narednim godinama vodi klub jer s njim igra tima s kultnog Anfielda izgleda zaista spektakularno.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
on nije jurgen on je jürgen ili jirgen nepismeni ste
0 2
King_Kenny
...Klopp se mora zadrzati pod svaku cijenu,covjek je preporodio klub...on je vazniji od bilo kojeg igraca i treba ga platiti koliko god treba...ima covjek 4 europska finala otkad je dosao,racunajuci ovu sezonu,uzeo titulu,uzeo kup,svjetsko klupsko prvenstvo...to su nevjerovatni rezultati s obzirom kakvu je ekipu preuzeo.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije