Klopp je navijačima Liverpoola saopštio jako loše vijesti

Važan kotačić u timu mora na operaciju

Klopp je navijačima Liverpoola saopštio jako loše vijesti

Samir Mlaćo

Liverpool je tek na šestom mjestu, a  čini se da mukama nema kraja. Veoma važan kotačić u timu Jurgena Kloppa mora na operaciju, što će svakako stvoriti nove probleme za Liverpool.

Iz Liverpoola su danas potvrdili loše vijesti za njihov klub.

Naime, Kolumbijac Luis Diza će se morati podgvrnuti operaciji koljena te ga neće biti tri mjeseca.

Podsjetimo, on se povrijedio u duelu protiv Arsenala kada su mu nastradali ligamenti, a u Liverpoolu su se nadali da će biti spreman nakon Svjetskog prvenstva.

Ipak, situacija je zakomplikovala na jednom od treninga i ustanovljeno je da je potrebna operacija.

"Težak je ovo udarac za nas“, rekao je šef struke Liverpoola Jurgen Klopp.

Oglasi

Diaz je igra sjajno, pa u Liverpoolu imaju razloga za brigu, a nakon prvog dijela sezone su na šestom mjestu Premier lige. Od borbe za prvaka nema ništa, pokušat će tek uloviti mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Kada je Diaz u pitanju, on je ranije bio i meta Barcelone, što Katalonci nisu skrivali.

Joan Laporta je priznao da su ga htjeli dok je bio član portugalske ekipe, no finansijka situacija jednostavno nije omogućila Kataloncima da ga dovedu.

"Tada smo bili u teškoj ekonomskoj situaciji, koju smo morali riješiti, preokrenuti i Liverpool nas je pobijedio. On je sjajan igrač koji ima osjećaj pripadnosti Liverpoolu i neću više o tome.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ali da, zanimao nas je taj trenutak kada je iz Porta otišao u Liverpool. Imao sam razgovor s njegovim agentom, ali Liverpool je već imao vrlo naprednu ponudu", rekao je Joan Laporta, prenosi španska Marca.

Na kraju je Diaz prešao u Liverpool za 47 miliona eura, što je iznos koji Barcelona očigledno nije mogla nadmašiti u januaru.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi