Marokanac igra najbolji fudbal u životu, a u januaru stiže ponuda koja će mu promijeniti karijeru!

Jedan od najboljih u svom timu

Marokanac igra najbolji fudbal u životu, a u januaru stiže ponuda koja će mu promijeniti karijeru!

Endin Čaušević

Reprezentacija Maroka napravila je najveću senzaciju na Svjetskom prvenstvu u Kataru jer se uspjela plasirati čak u polufinale ovog takmičenja što sigurno niko nije očekivao. U ekipi se istaklo nekoliko odličnih fudbalera i neće biti iznenađenje ako većina njih u januaru promijeni klub.

Marokanci su oduševili fudbalski svijet svojim igrama na Mundijalu i uspjeli su napraviti historijski rezultat plasmanom među četiri najbolje reprezentacije na svijetu.

Ova selekcija jučer je napravila još jednu senzaciju jer je u četvrtfinalu uspjela sa minimalnih 1:0 da pobijedi Portugal koji je imao ulogu favorita, ali borbeni Marokanci su ostavili ponovo srce na terenu i to im se itekako isplatilo.

Prije toga Maroko je izbacio Španiju u osmini finala, dok su u grupnoj fazi remizirali s Hrvatskom i pobijedili su Belgiju što dovoljno pokazuje da njihov uspjeh u Kataru nije bilo slučajan.

U ovoj reprezentaciji izdvojilo se već nekoliko fudbalera pored prvih zvijezda ekipe Achrafa Hakimija i Hakima Ziyecha, a prvenstveno se to odnosi na sjajnog veznjaka Sofyana Amrabata koji igra u životnoj formi.

Amrabat je nastupio u svim mečevima u dosadašnjem izdanju Svjetskog prvenstva i u svakoj utakmici je bio među najboljim igračima na terenu i oduševio svojom dominacijom na sredini terena.

Oglasi

Zbog toga neće biti čudno ukoliko Ambrabat i pojedini igrači Maroka koji igraju u životnoj formi u Kataru nakon Svjetskog prvenstva naprave transfere karijere.

Za mnoge je Ambrabat upravo u prvom planu jer se smatra da će ga Fiorentina teško zadržati u januaru jer je već nekoliko evropskih velikana pokazalo interes za ovog 26-godišnjeg veznjaka.

Mediji na Apeninima pišu da Fiorentina želi minimalno 30 miliona eura za ovog veznjaka i čini se da ta suma neće biti problem za klubove koji žele dovesti Amrabata.

Navodno, najveći interes pokazao je Liverpool koji u januaru želi sve da riješi i spremni su da plate 30 miliona eura. Pored Redsa interes je pokazao i Tottenham, ali klub s Anfielda je već ostvario kontakt s Fiorentinom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Amrabat će tako napraviti sigurno transfer karijere i kako stvari stoje završiti u Liverpoolu što ni sanjao nije pred početak Mundijala. No, koliko dobre igre na tako velikom takmičenju mogu promijeniti život on je najbolji dokaz.

Također, njegova cijena je bila oko 10 miliona eura, ali je Fiorentina to utrostručila jer su svjesni kakav će biti interes za Marokanca kada počne zimski prelazni rok.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi