Jurgen Klopp je večeras pokazao nezapamćeno poštovanje prema Manchester Unitedu

Gospodska reakcija

Jurgen Klopp je večeras pokazao nezapamćeno poštovanje prema Manchester Unitedu

E. Čaušević

Liverpool je večeras na Anfieldu ponizio svog najvećeg rivala Manchester Uniteda jer je slavio sa čak 7:0. Međutim, na kraju utakmice sve je svojim potezom oduševio Jurgen Klopp koji je pokazao veliko poštovanje prema Crvenim đavolima.

Redsi su večeras bez dileme odigrali daleko najbolju utakmicu u ovoj sezoni, ali niko nije očekivao da će tako poniziti svog najvećeg rivala.

Najveći derbi u Engleskoj na kraju završen je nevjerovatnom pobjedom Liverpoola od čak 7:0 i ovo je sigurno jedan od najtežih poraza u historiji Manchester Uniteda.

Očekivalo se da će Manchester United pružiti veći otpor danas jer su stigli u sjajnoj formi na Anfield, ali na kraju Liverpool im je očitao pravu fudbalsku lekciju koju će sigurno pamtiti dugo vremena.

Jurgen Klopp je u potpunosti nadmudrio Erika ten Haga i jasno je da će ova pobjeda itekako značiti Liverpoolu u nastavku sezone.

Upravo je Klopp bio u centru pažnje nakon završetka utakmice dok su igrači išli od tribine do tribine kako bi proslavili veliku pobjedu nad ljutim rivalima.

Oglasi

Poznato je da i Klopp tradicionalno veoma srčano slavi pobjede svog tima nakon utakmica, te su navijači to i večeras tražili od njega, ali je njemački stručnjak uspio da ih iznenadi i pokazao je da to večeras neće gledati.

Mnogi vjeruju da je Klopp to uradio iz poštovanja prema Manchester Unitedu i da nije htio da još svojim slavljem prisjeda na muku gostima s Old Trafforda, te je ovim potezom oduševio fudbalsku javnost.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako su ga navijači dozivali i tražili od njega da na svoj način proslavi s njima pobjedu on je samo odmahnuo rukom i poručio da od toga nema ništa, ali je bilo jasno na njegovom licu koliko je presretan zbog pobjede u večerašnjem derbiju.

Liverpool je ovom pobjedom došao do petog mjesta i uključio se u borbu za mjesta koja vode u Ligu prvaka i ima samo sedam bodova manje od Manchester Uniteda koji je treći na tabeli.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi